Đoković: Najteži meč do sada, u finalu ću dati sve od sebe

3 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2015. 13:58h

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je polufinalni meč sa Britnacem Endijem Marejem u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske bio najteži na turniru i dodao da nije u potpunosti fizički iscrpljen.

"Očito da je ovo bio najteži meč na turniru za mene, a i vjerovatno za njega... Igrali smo preko četiri sata. Meč se nije razlikovao mnogo od nekih prethodnih na grend slemovima. Očekivao sam veliku borba, duge razmjene udaraca, duge poene, dosta tranizicije iz defanzive u ofanzivu. Za to sam se i spremao", rekao je Đoković novinarima u Parizu poslije meča.

"Psihički će mi ovo mnogo značiti, jer sam uspio da pobijedim i samog sebe, a i protivnika... Nadam se da će mi to pomoći sjutra", dodao je on.

Đoković se danas plasirao u finale Rolan Garosa pošto je u polufinalu pobijedio Mareja sa 3:2, u setovima 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

Meč je bio prekinut sinoć u četvrtom setu zbog najavljene oluje, pri vođstvu najboljeg tenisera svijeta od 2:1. U trenutku prekida, Đoković je vodio 6:3, 6:3, 5:7, a u četvrtom setu bilo je 3:3.

"Vjerovao sam da sam juče mogao da završim meč, da sve bude gotovo poslije tri seta... Ali ovo je grend slem, a Marej je veliki borac. Ja nisam iskoristio neke svoje šanse u trećem setu i na početku četvrtog. Na kraju je on pri rezultatu 5:5 u trećem i četvrtom setu odigrao jako dobro, iskoristio moj mali pad koncetracije, ali više njegovom zaslugom - dobrom igrom, došao do brejka i zasluženo meč odveo u peti set", rekao je Đoković.

"Poslije izjednačenja sam uspio da uspostavim kontrolu da odigram onako kako sam zamislio, kao i u prva dva seta, da budem agresivan i staložen od početka do kraja", dodao je prvi teniser svijeta.

Đoković će se u svom trećem finalu na Rolan Garosu sastati sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u polufinalu bio bolji od Francuza Žoa-Vilfreda Conga sa 3:1 u setovima.

"Vrlo nezogdan protivnik. Ovo će biti njegovo prvo finale na Rolan Garosu, a treće za mene. San je svakoga da se bude u poziciji da se bori za jedan od najprestižnijih trofeja u sportu. Zbog ovakvih mečeva mi naporno radimo cijele godine i usavršavamo nivo igre", kazao je on.

Đoković je rekao da meč sa Marejem bio "dosta iscrpljujuć", ali da i pored toga ima snage za okrašaj sa Vavrinkom. ;

"Primijetio sam da se on dobro osjeća na terenu... Igra veoma agresivno, ali da bi pobijedio moraš da imaš uravnoteženost iz taktičkog pogleda. Pripremiću se za sjutra što bolje mogu. Daću sve od sebe", zaključio je Đoković.

Marej: Ostaje žal za finalom, Đoković zasluženo slavio

Britanac Endi Marej izjavio je poslije poraza od Đokovića da ostaje veliki žal za finalom Rolan Garosa.

"Ovo je najbolja sezona na šljaci u mojoj karijeri. Kada sam posljednji put igrao polufinale Rolan Garosa nisam uzeo ni set, zbog toga mi je veoma krivo što neću biti u prilici da igram finale", rekao je Marej po završetku meča.

On se osvrnuo na Novakovu sjajnu igru u petom setu i istakao da nije imao snage za preokret u nastavku.

"Potrudio sam se iz sve snage da se prelomim meč u svoju korist, vratio sam se poslije 2:0 u setovima, ali na kraju nisam imao snage. Đoković je bio odličan u petom setu i zasluženo slavio", zaključio je Marej.

Bonus video: