Đoković u finalu za jedinu grend slem titulu koja mu nedostaje

0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2015. 12:25h

Novaka Đokovića još jedan meč dijeli do jedine grend slem titule koja mu nedostaje u karijeri - srpski teniser je u polufinalu Rolan Garosa danas savladao Britanca Endija Mareja sa 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

U njihovom 27. međusobnom duelu, Đoković je do 19. pobjede došao poslije četiri sata i devet minuta igre.

Đokoviću će to biti treće finale u Parizu, a prethodna dva, 2012. i 2014. godine, je izgubio od Rafaela Nadal, koga je izbacio u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira...

Marej je treći put zaustavljen u polufinalu Rolan Garosa, a do sada nije igrao finale.

Prvi reket svijeta će u sjutrašnjem finalu igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, koji je u prvom polufinalu eliminisao Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 6:4.

Polufinalni duel između Đokovića i Mareja prekinut je sinoć u četvrtom setu zbog najave oluje, pri vođstvu najboljeg tenisera svijeta od 2:1 u setovima. U trenutku prekida, Đoković je vodio 6:3, 6:3, 5:7, a u četvrtom setu bilo je 3:3.

Đoković je odlično počeo današnji nastavak meča, uzeo je gem na svoj servis bez izgubljenog poena, ali je u narednom gemu istom mjerom uzvratio i Marej.

I naredna dva gema teniseri su lako dobili, da bi u 11. gemu Britanac iskoristio greške Đokovića i stigao do brejk lopti i poveo sa 6:5. Marej je taj-brejk materijalizovao u naredom gemu i poslije dva seta minusa izjednačio na 2:2.

U tim trenucima je izgledalo da je Marej bolji rival na terenu, ali se na početku petog seta Đoković probudio i pokazao klasu. Vrlo brzo je stigao do vođstva od 3:0, a potom i do 5:1, uz dva brejka, te je lako na svoj servis došao do plasmana u finale.

Ako u finalu savlada Vavrinku, Đoković će osvojiti devetu grend slem titulu u karijeri, ali će postati i tek osmi teniser koji je spojio sve trofeje na grend slemovima.

Bonus video: