Navijam za Endija, ali Novak igra drugi sport

Na stadionu "Filip Šatrije" u 13 časova igraju Stanislas Vavrinka - Žo-Vilfred Conga. Nakon njih, na teren izlaze Novak Đoković i Endi Marej, čije polufinale u kolumni za "Vijesti" najavljuje novinar britanskog "Sana", Dan King
19 komentar(a)
Novak Đoković, Endi Marej, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Endi Marej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2015. 06:52h

Iz patriotskih i ličnih razloga, volio bih da Endi Marej pobijedi. Ali, bojim se da će ovo biti još jedna pobjeda sa nulom za Novaka, koji nastavlja put ka sudbini.

Marej je igrao najbolji tenis u karijeri na šljaci, a izdanja u posljednjih nekoliko sedmica su mu među najboljima u životu. U svakom meču u dosadašnjem toku turnira, njegova klasa je sijala. Bilo je teških trenutaka, ali nikada nije bilo istinskih sumnji ko će pobijediti, čak ni protiv Davida Ferera, kojeg nikada ranije nije savladao na šljaci.

Ali, Đoković praktično igra drugačiji sport ove godine. Na početku 2015. sam tipovao da će napokon osvojiti Otvoreno prvenstvo Francuske i da ima veliku šansu da osvoji kalendarski grend slem. Nisam vidio ništa da bih promijenio mišljenje. U svojim ranijim rundama, Đoković je bio impresivan.

Protiv Rafaela Nadala je bio zapanjujući. Svi znamo da kraljevi dobijaju brutalan tretman u Francuskoj, ali ovo je bilo nešto drugo. To ne radite Rafi, čak ni ovako sirovom Rafi. Ne ovdje.

Kada je Nadal uzvratio u prvom setu nakon dva brejka, možda ste očekivali da će se stare pukotine pokazati. Ali, čini se da je Đoković napravljen od čudne supstance, koja ga čini fizički fleksibilnim, ali psihički jakim kao stijena.

Marej će morati da igra svoj najbolji tenis da bi se nosio sa Đokovićem. Ako to učini, onda će biti zanimljivo da se vidi kako će Novak da odgovori. Ali, ako Đoković odmah stekne prednost, to će biti veliki test za Marejevu psihologiju.

Nije pobijedio Novaka od finala Vimbldona 2013. godini, a tri od sedam poraza od tada je doživio ove godine. Volio bih da ne budem u pravu, ali mislim da je i broj osam na putu.

Bonus video: