Đoković prvi učesnik završnog Mastersa u Londonu

7 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2015. 13:10h

Prvi teniser svijeta Novak Đoković prvi se kvalifikovao za završni turnir sezone u Londonu, čime će konkurisati za četvrtu uzastopnu titulu na tom takmičenju.

Prvi teniser Srbije plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je u srijedu smijenio sa trona dosadašnjeg "kralja šljake" Španca Rafaela Nadala.

Đoković je na dobrom putu da postane tek osmi čovjek u istoriji koji je osvojio sva četiri grend slem trofeja u karijeri, ukoliko zabilježi još dvije pobjede u Parizu.

Prvo je potrebno da savlada Endija Mareja u polufinalu, a potom u finalu i boljeg iz drugog polufinalnog duela izmedu Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Francuza Žoa Vilfreda Conge.

Đoković je prvi put osvojio završni Masters 2008. u Šangaju, a u Londonu ima het-trik, s tim što mu je prošle godine bez borbe meč u finalu predao Rodžer Federer.

"Imao sam sjajan start u 2015 i zaista sam srećan što sam se tako rano kvalifikovao za finale Mastersa. Nadam se da ću imati i sjajan finiš godine, obožavam da igram u O2 areni", rekao je Đoković.

Završni Masters održaće se od 15. do 22. novembra.

Nadal će se sigurno vratiti

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, dan nakon istorijske pobjede protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa, izjavio je da je Španac veliki šampion i da će se sigurno vratiti na vrh.

"Na kraju krajeva, Nadal je čovjek i ima pravo na loš dan. Razmumem da ljudi postavljaju pitanja koja se tiču njegove igre, ali ako želite podsetnik o tome ko je on, pogledajte statistiku njegove karijere i broj gren slemova koje je osvojio", rekao je Đoković za Rojters o protivniku koga je juče prvi put u karijeri pobijedio na šljaci Rolan Garosa u karijeri.

To je bio tek drugi poraz Nadala na Rolan Garosu, od ukupno 72 meča koliko je odigrao na tom turniru u karijeri, uz devet osvojenih titula.

Nadal bi od sljedećeg ponedjeljka mogao da padne na 11. mjesto na ATP listi.

Đoković je podsjetio da je Nadal bio u silaznoj formi i 2012. i 2013, ali se vratio "u sedlo" i osvojio Rolan Garos, odnosno US Open.

"On vrlo dobro zna šta je potrebno da radi kako bi se vratio u formu", rekao je Đoković, koji će se za mjesto u finalu boriti u petak protiv Britanca Enđa Mareja.

To će biti njihov 27. međusobni duel, a Đoković vodi sa 18:8.

Bonus video: