Marej preko Ferera do polufinala sa Đokovićem

Nakon tri sata i 21 minut borbe na "Suzan Leglenu" Endi Marej slavio sa 3:1 u setovima i prvi put dobio Davida Ferera na šljaci
3 komentar(a)
Marej, Foto: Beta-AP
Marej, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.06.2015. 18:06h

Endi Marej preskočio je Davida Ferera (7:6, 6:2, 5:7, 6:1) i stigao do polufinala Rolan Garosa, u kojem će se u petak sastati sa Novakom Đokovićem.

Škot je bio na dobrom putu da riješi duel u tri seta, baš kao Đoković protiv Nadala, ali je u trećem naglo usporio nakon vođstva od 3:0 i dozvolio Špancu da odvede meč u četvrti set i vrati neizvjesnost.

No, u četvrtom setu je bilo najmanje dileme, Marej je odmah napravio brejk, zatim i još jedan za ubjedljivih 6:1 i prvu pobjedu u karijeri protiv Ferera na šljaci.

"Želio sam da završim meč u tri seta, bio sam blizu, imao sam meč loptu, ali nisam uspio. Morao sam da igram set više, što je u tom momentu bilo frustrirajuće nakon meč lopte. Ipak, uspio sam da zadržim pribranost", kazao je Marej.

Britanski teniser imao je brejk prednosti u prvom setu, vodio je 5:3, ali se Ferer vratio i igrao se taj-brejk - Marej je ipak zadržao svježinu i slavio sa 7:4.

Kada je Marej u drugom setu slavio sa ubjedljivih 6:2 činilo se da će meč trajati puno manje od krajnjih tri sata i 21 minut.

"Biće izuzetno teško sa Đokovićem, igra izutzetan tenis. Ne vjerujem da ću moći da igram na isti način kao protiv Ferera, trebaće mi puno podrške", kazao je Marej.

Bonus video: