Đoković: Ne padam u nesvijest od zadovoljstva

"Odigrao sam savršen meč, ali ima još dva meča i onda ćemo u nedjelju da slavimo", rekao je Đoković novinarima poslije meča u Parizu.
73 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta-AP
Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.06.2015. 19:53h

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ne smije da se zanosi današnjom pobjedom nad Rafaelom Nadalom, s obzirom na to da najvažniji mečevi na Rolan Garosu tek dolaze.

"Svjestan sam da ću već sjutra morati na ovo da zaboravim. Borim se da ne padnem u nesvijest od zadovoljstva jer je četvrtfinale. Odigrao sam savršen meč, ali ima još dva meča i onda ćemo u nedjelju da slavimo", rekao je Đoković novinarima poslije meča u Parizu.

Đoković je bio ubjedljiv protiv Rafaela Nadala i pobjedom sa 3:0 u setovima prošao u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Nadal je zabilježio svoj tek drugi poraz na Rolan Garosu.

"Nije mala stvar pobijediti Nadala na Rolan Garosu. Izuzetno sam zadovoljan i srećan što sam ovo postigao. On je najdominantniji igrač u istoriji tenisa na ovom turniru i to dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Nije igrao na svom nivou, ali mislim da i ja imam zasluge za to, igrao sam veoma koncentrisano, staloženo i agresivno", kazao je prvi teniser svijeta.

Đoković je istakao da, osim na samom meču, danas nije imao mnogo kontakta sa Nadalom.

"Kada igrate jedan protiv drugog na ovako bitnom meču i turniru, ne nailazite jedan na drugog mnogo, iako ste u istoj svlačionici", kazao je on.

Meteorolozi su najavili velike vrućine u Parizu narednih dana, a srpski teniser je kazao da to neće mnogo uticati na njega.

"Nismo imali velike vrućine do sada, ali sam spreman za to. Svima su isti uslovi, prihvatiću ih kakvi god da su. Idealno je kao što je danas bilo, mjestimično oblačno, sa povremenim padavinama", rekao je Đoković uz osmjeh.

Najbolji teniser svijeta će u borbi za finale igrati protiv Britanca Endija Mareja.

Bonus video: