Đoković protiv Nadala u finalu prije finala

Duel na "Šatrijeu" bi trebalo da počne oko 16 časova, nakon ženskog četvrtfinala Serena Vilijams - Sara Erani
19 komentar(a)
Nadal i Đoković, Foto: Beta AP
Nadal i Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.06.2015. 09:58h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i devetostruki šampion Rafael Nadal sastaće se danas u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Duel Srbina i Španca postavljen je kao drugi na centralnom terenu „Filip Šatrije“ i očekuje se da počne oko 16 časova, poslije meča između Amerikanke Serene Vilijams i Italijanke Sare Erani.

Đoković je u pohodu na prvi Rolan Garos u karijeri, jedini koji mu nedostaje u kolekciji grend slem turnira, dok Nadal meč dočekuje u možda najslabijoj formi posljednjih godina, pošto zauzima sedmo mjesto na ATP listi.

Ipak, obračun Nadala - nekrunisanog kralja šljake i Đokovića, kojem kladionice daju mnogo veće šanse za pobjedu, svojevrsno je finale pre finala.

Srpskom teniseru će današnji meč biti možda jedan od najvažnijih u karijeri, igraće protiv veoma motivisanog Nadala na njegovoj omiljenoj podlozi, ali mnogi tvrde da je došao trenutak da Đoković pobjedom napravi ključan korak ka dugo čekanom trofeju Otvorenog prvenstva Francuske.

Nadal vodi sa 23:20 u međusobnim duelima, a posljednji put ova dvojica tenisera su se sastala u aprilu kada je Đoković slavio u polufinalu mastersa u Monte Karlu sa 6:3, 6:3.

Bonus video: