Bačinski šokirala Kvitovu, Šafaržova izbacila Šarapovu

Lucije Šafaržova je fenomenalnim forhendima razoružala sada već bivšu šampionku i slavila sa 7:6, 6:4
54 pregleda 0 komentar(a)
Timea Bačinski, Foto: Reuters
Timea Bačinski, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2015. 19:30h

Kup "Suzan Lenglan" će promijeniti vlasnika, jer je Marija Šarapova ispala u osmini finala Rolan Garosa!

Zapravo, iz Pariza ju je otjerala Lucije Šafaržova, koja je fenomenalnim forhendima razoružala Ruskinju i slavila sa 7:6, 6:4.

“O bože, ne mogu ni da opišem koliko sam srećna. Ovo je nevjerovatno”, istakla je 28-godišnjakinja iz Brna, koja je nakon dva poraza u osmini finala konačno stigla do četvrtfinala u Parizu.

Statistika najbolje pokazuje zašto je 13. teniserka svijeta drugi put u šestom meču savladala petostruku grend slem šampionku - trostruka osvajačica Fed kupa sa Češkom je imala 34 direktno osvojena poena, 14 više od Šarapove, kao i četiri neiznuđene greške manje (22 prema 26).

“Ja sam takmičar, šta god da se desi. Kada izađem na teren, uvijek ću pokušati da dam sve od sebe. Mislim da sam to uradila i danas, ali mi to nije bilo dovoljno, jer je moja protivnica igrala u drugačijoj brzini od moje”, priznala je Šarapova.

Šafaržova će se za polufinale boriti sa Garbinje Mugurusom.

Djevojka čiji je otac Španac, a majka Venecuelanka, do drugog uzastopnog plasmana u osam najboljih u Parizu je došla pobjedom nad Flavijom Penetom (6:3, 6:4).

Italijanka je u 2. setu vodila 4:1, ali je 21-godišnjakinja rođena u Guatireu, gradu u blizini Karakasa, dobila pet posljednjih gemova na meču.

Zanimljivo je da su Mugurusa i Peneta igrale u istovjetnoj opremi - bijelo-žutoj “adidasovoj” haljini, pa ih nije bilo lako razlikovati.

U gornjem dijelu žrijeba prva četvrtfinalistkinja je Sara Erani, koja je veoma lako savladala Juliju Gerges (6:2, 6:2).

Italijanku, međutim, sada čeka duel sa Serenom Vilijams, koja je u američkom derbiju bila bolja od Sloun Stivens, iako je opet skoro dva seta igrala katastrofalno.

Najbolja igračica svijeta je na kraju trijumfovala sa 2:1 u setovima (1:6, 7:5, 6:3).

Timea Bačinski iz Švajcarske je u tri seta bila bolja od Petre Kvitove (2:6, 6:0, 6:3), pa će za plasman u polufinale igrati protiv Belgijanke Alison van Ujtvank. Ona je savladala Rumunku Andreu Mitu sa 6:1, 6:3.

Bonus video: