Micu izbacila Skjavone, Serena preživjela Azarenku

64 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Micu, Foto: Reuters
Andrea Micu, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2015. 19:06h

Rumunska teniserka Andrea Micu je do ovogodišnjeg Rolan Garosa je u karijeri zaradila 259.263 dolara, a u Parizu je već osigurala 158.000.

Prije ovog, samo je jednom ranije bila u glavnom žrijebu nekog grend slema (ispala u prvom kolu prošlogodišnjeg Vimbldona), a na Roland Garosu je već dogurala čak do osmine finala.

Micu nastavlja svoj san u Parizu, pošto je danas u 3. kolu napravila još jedno iznenađenje izbacivši u dva seta šampionku iz 2010. godine, Italijanku Franćesku Skjavone – 7:5, 6:4.

Micu će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Belgijankom Alison Van Ujtvank, koja je izbacila Francuskinju srpskog porijekla Kristinu Mladenović (u drugom kolu ke izbacila našu Danku Kovinić) sa 6:4, 6:1.

Zahvaljujući ovom uspjehu, Micu će napredovati najmanje 34 mjesta, pa će na sljedećoj WTA listi biti barem 66. igračica planete.

Serena Vilijams je morala da odigra sva tri seta da bi pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 3:6, 6:4, 6:2.

Azarenka je bila na pragu pobjede, jer je vodila 1:0 u setovima i 4:2 u drugom, ali se američka teniserka serijom 4:0 vratila u život, a onda završila posao u trećem setu, iako je Bjeloruskinja na startu posljednjeg seta vodila 2:0.

Serena će u osmini finala igrati protiv sunarodnice Sloun Stivens koja je pobijedila Bugarkku Cvetanu Pironkovu sa 6:4, 6:1.

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u četvrto kolo Rolan Garosa sigurnom pobedom nad Irina-Kamelijom Begu sa ubjedljivih 6:3, 6:2, poslije tačno sat vremena igre.

Naredna rivalka Kvitove je Švajcarkinja Timea Baščinski koja je bila bolja od Amerikanke Medison Kiz sa 6:4, 6:2.

U narednu rundu drugog grend slema sezone plasirala se i Italijanka Sara Erani, koja je napravila malo iznenađenje eliminacijom Njemice Andree Petković sa 6:3, 6:3.

Erani će u osmini finala igrati protiv Njemice Julije Gerges, koja je izbacila Amerikanku Irinu Falkoni sa 6:4, 6:1.

Bonus video: