Šok za Halep: Lučić-Baroni eliminisala Rumunku

Da ovaj podvig nije slučajan govori i to da je Lučić-Baroni eliminisala Halep i sa US opena prošle godine, i to u trećem kolu
59 pregleda 0 komentar(a)
Mirjana Lučić-Baroni, Foto: Reuters
Mirjana Lučić-Baroni, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2015. 14:14h

Najveća senzacija do sada na Rolan Garosu viđena je u drugoj rundi u ženskoj konkurenciji - eliminisana je aktuelna vicešampionka Simona Halep!

Rumunka, koja je prošle godine u finalu poražena od Marije Šarapove, izgubila je od Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni sa 2:0 (7:5, 6:1), pa je turnir u Parizu neočekivano ostao bez trećeg nosioca.

Nakon 5:5 u prvom setu niko nije mogao da predvidi da će 33-godišnja hrvatska teniserka, koja je 1999. godine igrala polufinale Vimbldona, povezati sedam gemova i doći na korak od trijumfa.

Halep je potom smanjila na 5:1, ali je to bilo sve - Lučić-Baroni je bez izgubljenog poena u sedmom gemu drugog seta upisala veliku pobjedu.

Da ovaj podvig nije slučajan govori i to da je Lučić-Baroni eliminisala Halep i sa US opena prošle godine, i to u trećem kolu.

"Znala sam šta treba da radim na terenu, ali u igri je sve drugačije. Bila sam jako dobra, udarala sam lopticu baš onako kako sam željela i veoma sam zadovoljna nastupom. Osmina finala? Što da ne, osjećam se odlično, samopouzdanje mi je na visokom nivou i znam da imam šanse i u narednom meču", rekla je Lučić-Baroni.

Za plasman u osminu finala Hrvatica će se boriti sa domaćom teniserkom Aliz Korne.

A Šarapova nije imala problema da se plasira u treće kolo Rolan Garosa.

Aktuelna šampionka je u dva seta savladala zemljakinju Vitaliju Dičenko rezultatom 6:3, 6:1.

Šarapova je u prvoj rundi u Parizu trijumfovala protiv Kaje Kanepi, a naredna protivnica joj je Samanta Stosur, koja je bila bolja od Francuskinje Amandin Es (6:0, 6:1).

Prošle su i Sabine Lisicki, Lucija Šafaržova i Anika Bek.

Bonus video: