Đoković u dijelu žrijeba sa Nadalom, na startu sa Nieminenom

4 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2015. 12:14h

Novi pokušaj da se domogne jedine grend slem titule koja mu nedostaje, najbolji teniser svijeta Novak Đoković počeće protiv Finca Jarka Nieminena, određeno je danas žrijebom u Parizu.

Srpski teniser prvi put u karijeri je postavljen za prvog nosioca na turniru u Parizu, a u eventualnom drugom kolu Đoković će igrati sa boljim iz duela Žil Miler – Paolo Lorenci.

Ukoliko Đoković dođe do četvrtfinala mogao bi da se sastane sa višestrukim osvajačem Rolan Garosa, Špancem Rafaelom Nadalom, a potencijalni rival u polufinalu biće mu Britanac Endi Marej.

Rekorder na Rolan Garosu sa devet trijumfa, Rafael Nadal, koji je postavljen za šestog nosioca,na startu turnira igraće protiv Francuza Kventina Halisa iz Francuske, u drugom kolu čeka ga Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa još jednim domaćim takmičarom Adrijanom Manarinom. Potencijalni Nadalov rival u osmini finala je Bugarin Grigor Dimitrov.

Marej takmičenje na Rolan Garosu počinje okršajem sa kvalifikantom, zatim ga u drugom kolu isečekuje duel sa Vasekom Pospišilom ili Žoaom Sousom, a na putu do četvrtfinala vjerovatno će se sastati sa Davidom Fererom.

Rodžer Federer takođe će se na startu sastati sa kvalifikantom, potom ga vjerovatno čeka Marsel Granoljers, a projektovani suparnik u trećoj rundi mu je Ivo Karlović.

Federera eventualno u osmini finala čekaju Gael Monfis ili Pablo Kuevas, dok bi prije polufinala sa protiv Tomaša Berdiha ili Keija Nišikorija, trebalo da se sastane sa Stanislasom Vavrinkom.

Bonus video: