Raonić odustao od Rolan Garosa

1 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2015. 20:13h

Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić otkazao je učešće na Rolan Garosu. Momak rođen u Podgoric se još uvijek nije oporavio od operacije stopala.

"Tužan sam jer moram da se povučem sa ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske. Pokušao sam da se vratim poslije operacije, ali nisam uspio. Nastaviću sa rehabilitacijom kako bih se spremio za sezonu na travi", napisao je Raonić na svom Tviter profilu.

Šesti reket svijeta operisao je stopalo na desnoj nozi prije dvije nedjelje nakon što je eliminisan u četvrtfinalu Mastersa u Madridu.

Raonić je prošle godine na Rolan Garosu došao do četvrtfinala, kada je bolji od njega bio srpski teniser Novak Đoković.

I Tipsarević odustao

Ranije danas je i srpski teniser Janko Tipsarević objavio je da zbog nove povrede neće moći da učestvuje na Rolan Garosu.

"U protekle tri nedjelje se izdešavalo dosta stvari (povreda prepone i virusna infekcija) koje su me primorale da odsustvujem sa terena. Poslije dosta razmišljanja, savjeta doktora i ličnog iskustva moj tim i ja smo odlučili da preskočim Rolan Garos. Čim budem bio u mogućnosti uzecu par nedjelja da se spremim za naredne izazove, uz nadu da to bude do kraja godine", napisao je Tipsarević na Tviteru.

On se nedavno vratio na teren poslije duge pauze zbog povrede pete, ali sada mora opet da pauzira.

Rolan Garos počinje 24. maja, a ukupan nagradni fond iznosi 28 miliona eura.

Bonus video: