Mekinro: Đoković nije čovjek, već nepobjediva mašina

"Smatram da će ovaj Rolan Garos biti istorijski, jer će ga osvojiti Novak Đoković na putu ka pobjedi na sva četiri grend slema u sezoni", kazao je Mekinro
6 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.05.2015. 14:11h

Intriga u susret najvećem turniru na šljaci ne prestaje, a oglasio se i kontroverzni osvajač osam grend slem titula, Amerikanac Džon Mekinro.

"Smatram da će ovaj Rolan Garos biti istorijski, jer će ga osvojiti Novak Đoković na putu ka pobjedi na sva četiri grend slema u sezoni. To iz razloga jer je svaki put kada je neki teniser bio blizak tom cilju, kao Rodžer Federer ili Rafael Nadal, situacija bila neuporedivo interesantnija. Mora se, doduše, prvo pogledati žrijeb, pošto je moguć duel Nadala sa Đokovićem ili Federerom već u četvrtfinalu. To daje mogućnosti drugima igračima, Endiju Mareju na primjer, ali pod uslovom da igra sa više samopouzdanja", rekao je Mekinro.

"Federer ima dugačku istoriju i previše je za njega naporan tako težak turnir na šljaci, pa su vrata za dobar plasman otvorena za Mareja ili Keja Nišikorija. Ipak, u ovom trenutku mi izgleda da je Đoković jedini favorit. Novak - on nije čovjek, već nepobjediva mašina. Najbolji je. Samo ga Nadal može pobijediti, ili neki od igrača sa razornim servisom poput Miloša Raonića ili Džona Iznera, ali samo pod uslovom da imaju najbolji dan. Ali, tako nešto je nemoguće u mečevima koji se rješavaju u pet setova", zaključio je Mekinro.

Bonus video: