Teniske zvijezde u drugoj ulozi: Turnir na kome je tim najvažniji

Velike zvijezde su na jednom mjestu, a Tim Evropa suprotstaviće se Timu svijeta, a ljubitelji tenisa moći će da uživaju u majstorijama Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Saše Zvereva, Grigora Dimitrova i ostalih
111 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Rodžer Federer, Foto: Reuters
Novak Đoković, Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2018. 12:19h

Uoči završnice teniske sezone, igrači iz svjetskog vrha će se u sljedeća tri dana nadmetati i dobro zabavljati na Lejver kupu u Čikagu.

Velike zvijezde su na jednom mjestu, a Tim Evropa suprotstaviće se Timu svijeta, a ljubitelji tenisa moći će da uživaju u majstorijama Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Saše Zvereva, Grigora Dimitrova i ostalih.

Đoković prvi put u karijeri dolazi na Lejver kup. Dočekan je kao velika zvijezda nakon fantastičnih rezultata u posljednja tri mjeseca i trofeja sa Vimbldona, US opena i iz Sinsinatija.

“Smatram da je ovaj događaj jedinstven zbog mnogo razloga. Ove godine debitovaću na Lejver kupu. Pratio sam ga prošle godine na televiziji i vidio da je takmičenje veoma uzbudljivo. Zanimljivo je biti u istom timu sa igračima koji su vam u karijeri veliki rivali poput Rodžera i Rafe i podržavati ih tokom mečeva. Ono što krasi takmičenje je i timski duh koji nam nedostaje tokom karijere, jer uglavnom svako igra za sebe”, kazao je Đoković.

Rodžer Federer je praktično dvije decenije u vrhu svjetskog tenisa. Njegov dolazak na Lejver kup izazvao je oduševljenje kod ljubitelja bijelog sporta u Čikagu i nema sumnje da će tribine biti ispunjene kada maestro iz Bazela bude na terenu.

“Potpuno drugačije razmišljate kada igrate za tim. U tim situacijama uvijek prednost dajete ekipi. To znači da manje radite za sebe, a imate više vremena da pomognete ostalima. Recimo mogu da pomognem Novaku kod riterna i odserviram koju lopticu više, kako bi bio spreman za mečeve tokom vikenda. Plan zavisi od ideja trenera Tomasa Enkvista i kapitena Bjorna Borga”, kazao je Federer.

Legendarni Džon Mekinro biće kapiten Tima svijeta. Zadovoljan je što je većina najboljih tenisera u Čikagu.

“Ovdje su četvorica od šest najboljih igrača u prethodnih godina. Radili smo dobro zajedno ovih dana. Veoma sam uzbuđen i nadam se da će publika više biti uključena u mečeve, nego što je to bio slućaj prošle godine”, rekao je Mekinro.

Bjorn Borg će kao kapiten predvoditi Evropu. Nije krio zadovoljstvo što će biti u društvu velikana bijelog sporta

“Srećan sam jer na raspolaganju imam odličan tim ove godine. Takođe, i Tim svijeta je u veoma jakom sastavu, što nam garantuje uzbuđenja u svim mečevima. Sa nestrpljenjem čekam okršaje tokom vikenda. Za mene je ovo nevjerovatna stvar, zadovoljstvo i izuzetno sam uzbuđen u ovom trenutku”, kazao je Borg.

Tokom egzibicionog turnira koji nosi ime legendarnog tenisera biće odigrana po tri singl meča i jedan meč dublova svakog dana. Pobjednik je onaj ko prvi osvoji 13 poena - svaki pobjeda prvog dana donosi jedan, drugog dva, a trećeg tri poena.

Bonus video: