Đoković pobijedio Almagra za osminu finala u Rimu

1 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2015. 16:45h

Novak Đoković plasirao se u osminu finala masters turnira u Rimu - najbolji teniser svijeta je danas u 2. kolu savladao Španca Nikolasa Almagra sa 2:1 u setovima - 6:1, 6:7 (5:7), 6:3, nakon dva sata i dva minuta igre.

Đoković u Rimu brani titulu, a bio je slobodan u 1. kolu.

Srpski teniser je Almagra savladao četvrti put u isto toliko dosadašnjih međusobnih duela.

Prvi set srpski as je odigrao u svom stilu, oduzeo je servis protivniku u 4. i 6. gemu lako stigao do prednosti od 1:0 protiv trenutno 174. tenisera svijeta.

Međutim, Španac je zaigrao veoma dobro u drugom setu, u kojem nije bilo nijednog brejka pa je odlučio taj-brejk, u kojem je Đoković neobjašnjivo prokockao prednost od čak 5:2. Uporni Almagro osvojio je pet vezanih poena i zasluženo napravio spektakularan preokret za izjednačenje u setovima, ponajviše zahvaljujući sjajnim bekhend udarcima.

Španac nije popuštao ni u odlučujućem setu. Odupirao se favoritu sve do osmog gema, kada je Đoković konačno napravio brejk za vođstvo od 5:3 i potom završio posao.

Đokovićće u osmini finala igrati protiv još jednog Španca, Roberta Bautiste Aguta, koji je eliminisao sunarodnika Marsela Granoljersa sa 6:1, 6:3.

Turnir, koji se u prijestonici Italije igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona eura, Đoković je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014), a biće to njegova posljednja priprema pred učešće na drugom grend slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj - 7. jun).

Bonus video: