Đoković: Bio mi je potreban odmor

0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2015. 13:09h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sa dosta sampopozdanja dočekuje Masters u Rimu, nakon što je zbog umora napravio tronedjeljnu pauzu.

Srpski teniser uspješno je počeo sezonu osvajanjem Australijan opena i Mastersa u Majamiju, Indijan Velsu i Monte Karlu, što prije toga nikome u istoriji tenisa nije pošlo za rukom.

"Bilo mi je potrebno barem nedjelju dana odmora pošto je prošli mjesec bio veoma naporan. Uspješno sam počeo sezonu i ne mogu da se žalim, ali odigrao samo mnogo mečeva, dosta putovao sa Dejvis kup timom, pa u Dubaji, Indijan Vels, Majami, a poslije toga čekala me šljaka, koja je totalno drugačija podloga. Sada sam zdrav i pun samopoudanja", rekao je Đoković.

Prvi rival Đokovića na Mastersu u Rimu biće pobjednik duela između Španca Nikolasa Almagra i Italijana Luke Vanija.

Na turniru kojeg je osvajao tri puta (2008, 2011, 2014) Đoković je postavljen za prvog nosioca i slobodan je na startu takmičenja.

Prema objavljenom žrijebu rimskog mastersa, Đokovićevi potencijalni protivnici u nastavku turnira su Španci Roberto Bautista Agut i Marsel Granoljers (3. kolo), Japanac Kei Nišikori, Španac Felisijano Lopez, Australijanac Nik Kirjos, Viktor Troicki (četvrtfinale), Britanac Endi Marej, Španac David Ferer, Hrvat Marin Čilić, Francuz Žo-Vilfred Conga (polufinale).

Na drugoj strani žrijeba su Švajcarac Rodžer Federer, Španac Rafael Nadal, Čeh Tomaš Berdih, Švajcarac Stanislas Vavrinka, Bugarin Grigor Dimitrov...

Turnir koji se u prijestonici Italije igra od 10. do 17. maja za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona eura biće posljednja Đokovićeva priprema pred učešće na drugom grend slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj - 7. jun).

Bonus video: