Danka Kovinić u polufinalu, Ostapenko naredna protivnica

63 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.05.2015. 15:27h

Danka Kovinić se plasirala u polufinale ITF turnir u slovačkoj Trnavi - najbolja crnogorska teniserka je u četvrtfinalu bila bolja od Hrvatice Petre Martić sa 7:6 (7-3), 6:4, nakon sata i 39 minuta igre.

Kovinić je mogla prvi set lakše da dobije prvi set, jer je vodila 4:1 (spasila je brejk loptu na 3:1), 5:2, a na 5:3 je imala dvije vezane set lopte.

Međutim, Martić je uspjela da se vrati u život, iskoristi drugu brejk priliku i smanji na 5:4, a potom na svoj servis i poravna na 5:5.

Nakon što su obje teniserke sačuvale svoj servis, prvi set je odlučen u taj-breku. Do 3:2 za Kovinić, obje teniserke su iskoristile svoj servis, a onda je Danka napravila prvi ini brejka za 4:2. Martić je smanjila na 4:3, da bi naša teniserka sa tri uzastopna poena riješila sve dileme u prvom setu.

U prva tri gema drugog seta viđeno je isto toliko brejkova, pri čemu je dva uzela Kovinić, a onda je u četvrtom gemu odservirala odlično za vođstvo od 3:1. Danka je imala brejk i meč loptu kod 5:3, ali je Martić spasila. Crnogorka je, međutim, u narednom gemu na svoj servis stigla do pobjede za polufinale.

Naša teniserka će u polufinalu igrati protiv letonske tinejdžerke Jelene Ostapenko, 286. na WTA listi, koja je u četvrtfinalu eliminisala prvu nositeljku, Čehinju Terezu Smitkovu sa 4:6, 6:3, 6:3.

Time je Danka popravila prošlogodišnji rezultat na ovom turniru, kada je stigla do četvrtfinala.

Ovogodišnji turnir je, međutim, jači jer nagradni fond iznosi 25 hiljada dolara više nego lani, odnosno igra se za fond od 100 hiljada zelenih novčanica.

U drugom polufinalu igraće Čehinja Denisa Alertova i Ruskinja Margarita Gasparjan.

Alertova je u četvrtfinalu pobijedila drugog nosioca, Aleksandru Krunić iz Srbije sa 6:3, 6:1, dok je Gasparjan bila bolja od sunarodnice Viktorije Kan sa 6:2, 6:2.

Kovinić, trenutno 95. na WTA listi, u prva dva kola slovačkog turnira eliminisala je Čehinju Klaru Kukalovu i Ukrajinku Anhelinu Kalinjinu.

Bonus video: