Kovinić u drugom kolu turnira u Trnavi (video)

Njena naredna protivnica biće Ukrajinka Anhelina Kalinina
2 komentar(a)
Kovinić, Foto: Beta/AP
Kovinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.05.2015. 10:51h

Danka Kovinić je uspješno započela prvu sedmicu kao jedna od 100 najboljih teniserki svijeta (od ponedjeljka je 95. na WTA listi), plasmanom u drugo kolu ITF turnira u slovačkoj Trnavi.

Crnogorska teniserka je u prvom kolu savladala 83. teniserku svijeta, Čehinju Klaru Kukalovu, treću kosturašicu turnira, sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Danka se, tako, revanširala nekada 20. teniserki svijeta (15. aprila 2013. godine), koja ima četiri titule u karijeri, za poraz u prvom kolu Kremlin kupa u Moskvi koji je doživjela 15. oktobra 2013. godine (6:4, 6:3).

"Veoma sam srećna zbog ove pobjede. Imala sam veoma tešku protivnicu za prvo kolo, očekivala sam teži meč, možda u tri seta. Mislim da sam igrala veoma dobro, posebno u prvom setu, dok je u drugom bilo neizvjesnije, nekoliko poena je sve moglo da promijeni. Ja sam napravila puno pritiska, posebno na njen prvi servis. Drago mi je da sam u dobroj formi, i jedna čekam sljedeće kolo", rekla je Kovinić.

Kovinić u drugom kolu očekuje, na papiru, lakši posao jer će joj protivnica biti Ukrajinka Anhelina Kalinjina, 247. na WTA listi, koja je u prvom kolu bila bolja od Paragvajke Veronike Sepede Roig sa 6:4, 6:4.

Danka je prošle godine igrala četvrtfinale u Trnavi.

"Ove godine je turnir u Trnavi jači, sa većim nagradnim fondom. Nadam se da mogu ponovo do četvrtfinala, u ovom trenutku mi trebaju novi bodovi", dodala je Danka.

Nagradni fond turnira iznosi 100 hiljada dolara.

Bonus video: