Kovinić bez polufinala u Pragu

3 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2015. 12:44h

S obzirom na to da joj je to bio šesti meč u isto toliko dana, bilo je i očekivano da je umor savlada - Danka Kovinić nije uspjela da se plasirala u polufinale WTA turnira u Pragu, pošto je u četvrtfinalu poražena od Belgijanke Janine Vikmajer sa 2:6,6:3, 6:3, nakon sat i 53 minuta igre.

Bez obzira na ovaj poraz, Danka je u Pragu uspjela da sakupi dovoljno bodova da od ponedjeljka, prvi put u karijeri, bude plasirana u top 100 na WTA listi.

Najboljoj crnogorskoj teniserki je svježine falilo posebno u trećem setu, u kojem je prva došla do brejka za 1:0, a onda je polufinalistkinja US opena uzvratila sa dva brejka za vođstvo od 4:1.

Danka je uspjela da se vrati u igru, sa brejkom u sedmom gemu, da priđe na 3:4, ali je onda posustala na svom servisu kod 30:30, kada je Belgijanka sa dva uzastopna poena otišla na 5:3, a onda u sljedećem gemu stavila tačku na meč, pošto Kovinić nije iskoristila brejk priliku na 30:40...

Naša teniserka je dominirala u prvom setu, čak tri puta je protivnici oduzela servis, ali je Vikmajer istom mjerom uzvratila u drugom.

Na kraju je presudio brejk više na strani Vikmajer, koja je imala i bolju realizaciju brejk prilika (50 odsto, 7 od 14, dok je Danka iskoristila 6 od 17 brejk šansi).

Obje teniserke su na kraju imale po pet asova, Vikmajer je imala bolju realizaciju poena nakon prvog servisa (65 - 56 %), a Danka nakon drugog (46 - 36 odsto).

Kovinić je turnir u Pragu počela u kvalifikacijama, a do glavnog turnira došla je pobjedama protiv Čehinje Džesike Maleckove, Ukrajinke Katarine Bondarenko i talentovane češke teniserke Markete Vondrusove.

U prvom kolu glavnog turnira eliminisala je Rumunku Moniku Nikulesku (6:2, 2:6, 6:4), a u drugom Kineskinju Šuai Ženg 2:0 (6:1, 6:4).

Bonus video: