Đoković srušio Berdiha i pokorio Monte Karlo

Bilo je ovo, zanimljivo, 11. uzastopno finale mastersa u kojima je srpski as slavio. Serija je počela 2012. u Šangaju...
85 pregleda 125 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2015. 16:49h

Godina iz snova postaje sve bolje i bolja za Novaka Đokovića, koji je u finalu u Monte Karlu savladao Tomaša Berdiha (7:5, 4:6, 6:3) i osvojio 23. masters u karijeri.

Drugi put u karijeri do četvrtog vezanog pehara na najvećim turnirima poslije grend slemova i ATP šampionata, kojim se osamio na 2. mjestu vječne liste iza Rafaela Nadala (27), a ispred Rodžera Federera (22), 27-godišnji Beograđanin je stigao poslije čudnog meča.

U 1. setu je gubio 3:1, preokrenuo na 5:3, ali ga je dobio sa 7:5. U 2. su obojica spasavala brejk lopte do 3:2 za Đokovića, kada je kiša prekinula meč.

Nakon skoro sat pauze obračun je nastavljen, a Berdih je vezao tri gema i iznudio odlučujući set.

U njemu je prvi reket planete poveo sa 4:0, ali je Berdih smanjio na 4:2 i došao do brejk lopte za 4:3.

Ali, tada je dva puta poslao loptice nakon bekhenda na vrh mreže, a potom nije ni vratio odličan servis, pa je Đoković poveo 5:2 i ubrzo sve riješio.

"Tomaš je igrao sjajan tenis, borba je bila veoma uzbudljiva. Da je on osvojio ovaj pehar, ne bi bilo nezasluženo", rekao je Đoković na pobjedničkoj ceremoniji.

Bilo je ovo, zanimljivo, 11. uzastopno finale mastersa u kojima je srpski as slavio. Serija je počela 2012. u Šangaju...

Ujedno, ovo mu je 30. pobjeda u 2015. godini, u kojoj ima samo dva poraza - od Iva Karlovića u četvrtfinalu Dohe i Rodžera Federera u finalu Dubaija.

Osim titula na mastersima u Parizu, Indijen Velsu, Majamiju i sada u Monte Karlu, Đoković je u međuvremenu osvojio pehare i na dva još prestižnija turnira - Australian openu i ATP šampionatu u Londonu.

Nole je u Monte Karlu osvojio 628 hiljada eura i novih 640 poena, jer je prošle sezone ispao u polufinalu. Kako je Rodžer Federer izgubio 510, jer je eliminisan u 3. kolu, a lani je bio finalista, razlika između Đokovića i njega na vrhu ATP liste će biti nestvarnih 5.460 bodova!

"Ne mogu ništa da uradim osim da čestitam Novaku na sjajnoj sedmici. Pokušavao sam sve, ali bio je bolji. Dobro sam počeo sezonu na šljaci, nadam se da ću uzeti trofej ove godine. sada sam bio jako blizu", rekao je visoki Čeh.

Bonus video: