Raonić: Nemam korijene u Podgorici

Raonić je kazao i da mu je krajnji cilj da postane najbolji teniser svijeta, ali da prethodno mora još da napreduje
245 pregleda 187 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Beta/AP
Miloš Raonić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.04.2015. 07:53h

Kanadski teniser rođen u Podgorici Miloš Raonić kazao je da je rođen u Podgorici ali da tamo nema korijene.

"Kanada je mojim roditeljima dala šansu da nama, svojim sinovima obezbijede brojne mogućnosti. To sam shvatio kada sam odrastao i kada sam počinjao da putujem. Obećao sam im da ću poslije tenisa diplomirati kao moja dva brata koja su se vratila u Podgoricu. Rođen sam tamo, ali nemam korjene tamo – otišao sam kada mi je bilo tri godine", kazao je Raonić za Gazetu delo sport, a prenosi B92

On je dodao da mu je krajnji cilj da postane najbolji teniser svijeta, ali da prethodno mora još da napreduje.

"Želim da dajem sve od sebe i da napredujem. To i činim, još nisam pokazao svoj puni potencijal. Osim bekhenda i kretanja, mislim da je najveće poboljšanje to što sebe i svoju igru poznajem bolje, znam bolje da se izborim sa određenim situacijama i da izaberem pravi udarac", istakao je Raonić.

Do sada je svoje jedino Gren slem polufinale Raonić igrao na Vimbldonu prošle sezone, a tada je bolji bio Federer.

"Vimbldon tjera da razmišljate o prestižu i o istoriji. Moj uzor je Pit Sampras – imam snimljene sve njegove najvažnije mečeve, ali nisam mogao da vjerujem očima kada sam ponovo gledao vimbldonsko finale sa Rafterom 2000. godine".

Sampras je osvojio 14 grend slem titula, a Raonić želi da i on osjeti kako je uzeti najveći trofej.

"Moj cilj jeste da osvajam Slemove i da postanem broj jedan. To je bio cilj još od početka rada sa Pjatijem i Ljubičićem. Zbog toga radim, ali moram prvo da podignem nivo svoje igre, a onda i da ga održavam u dužem periodu", kaže trenutno šesti teniser svijeta.

Bonus video: