Đoković pobjedom otvorio sezonu šljake (video)

Na narandžastoj podlozi u Kneževini, najbolji teniser svijeta je igrao u egzotičnoj, narandžastoj majici i u prijatnim uslovima za igru (sunce i 17 stepeni Celzjusa) lako savladao Španca Alberta Ramosa (6:1, 6:4)
61 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2015. 17:45h

Sat i 28 minuta igre trebalo je Novaku Đokoviću da dobije svoj prvi meč na zemljanoj podlozi ove sezone - prvi reket svijeta savladao je Španca Alberta Ramosa (6:1, 6:4), u drugom kolu Roleks mastersa u Monte Karlu.

Na narandžastoj podlozi u Kneževini, najbolji teniser svijeta je igrao u egzotičnoj, narandžastoj majici i u prijatnim uslovima za igru (sunce i 17 stepeni Celzjusa) lako preskočio prvu prepreku.

Iako nije bila velika vrućina, meč je nakratko prekinut početkom drugog seta, jer su se oba igrača složila da treba pokvasiti teren. To se, obično, radi samo u pauzi između setova, ali je ovoga puta napravljen izuzetak.

Đoković je u prvom setu svaki put oduzeo servis protivniku, a uz jedan brejk Španca završilo se 6:1, za 37 minuta.

Nešto teže za Đokovića bilo je početkom drugog seta, kada je Ramos stabilizovao servis, a četvrti gem trajao je čak osam minuta i 24 sekunde.

Đokoviću je izgleda prijao iznenadni predah zbog kvašenja terena, nakon čega je napravio brejk i do kraja održao svoj servis za 6:4 i plasman u narednu rundu.

"Osjećao sam se veoma dobro. Prikazao sam dobru igru s obzirom na to da dugo nisam igrao na šljaci ali i na protivnika, koji je specijalista za šljaku. Pobijedio sam u dva seta. Iz današnjeg duela mogu da izvučem samo pozitivne stvari", rekao je Đoković.

Srpski teniser igraće u šesnaestini finala protiv Austrijanca

Andreasa Hajdera Maurera, koji je danas napravio novo iznenađenje i pobijedio Australijanca Bernarda Tomića sa 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:4.

Hajder Maurer ima 28 godina, trenutno je 52. igrač na svijetu i do sada se nije sastajao sa srpskim teniserom.

On je u prvom kolu eliminisao Ernestsa Gulbisa, prepustivši Letoncu samo jedan gem - 6:1, 6:0.

Roleks Masters u Monte Karlu je prva zemljana stanica do proljećne kulminacije - Rolan Garosa (slijede i mastersi u Rimu i Madridu), a Đoković u mjestu svog prebivališta ima priliku da postane prvi teniser koji je osvojio tri uvodna turnira u sezoni u seriji "Masters 1000", nakon trijumfa u Indijan Velsu i Majamiju.

"Provodim mnogo vremena u Monte Karlu, tu živim, treniram na ovim terenima, na tvrdoj podlozi i na šljaci. Poznajem ljude koji održavaju terene, prijatelji smo i zaista je poseban osjećaj igrati tu. Pokušavam da uživam i vidjećemo dokle ću stići", dodao je Đoković.

Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu igrali danas, ali su saznali svoje protivnike u sjutrašnjim mečevima drugog kola.

Švajcarac će se sastati sa Francuzom Žeremijem Šardijem, koji je danas bio bolji od Argentinca Švarcmana (7:5, 6:2).

Nadal će, iznenađujuće, igrati sa ne previše poznatim Francuzom Lukasom Puilom, koji je savladao favorizovanog Austrijanca Dominika Tijema (6:4, 6:4).

Prvog "radnog" dana u Monte Karlu istakli su se Francuzi, jer su osim Šardija i Pulija, plasman u 2. kolo izborili Žo-Vilfred Conga (pobijedio Njemca Štrufa sa 6:4, 6:4) i Gael Momfis, koji je preokretom slomio otpor Rusa Kuznjecova (4:6, 6:3, 6:4).

Bonus video: