Tipsarević se na terenu nakon 17 mjesec: Cilj povratak u top 10

Tipsarević je dobio specijalnu pozivnicu organizatora ATP turnira u Hjustonu i igraće protiv kvalifikanta Giljerma Klezara iz Brazila.
3 komentar(a)
Janko Tipsarević, Foto: Beta AP
Janko Tipsarević, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.04.2015. 13:20h

Srpski teniser Janko Tipsarević, uoči večerašnjeg povratka na teren u Hjustonu, rekao je da mu je teško pala pauza od 17 mjeseci zbog povrede pete i da želi da se vrati u Top 10 igrača na svijetu.

Tipsarević je dobio specijalnu pozivnicu organizatora ATP turnira u Hjustonu i igraće protiv kvalifikanta Giljerma Klezara iz Brazila.

"Više sam zabrinut nego srećan. Izaći ću na teren i reći - Hajde da vidimo kako će se stvari odvijati. Svjestan sam da uskoro punim 31 godinu, nije mi ostalo još mnogo godina na turu. Moj cilj i san je da se vratim u Top 10", rekao je Tipsarević za sajt ATP.

Osvrnuo se na izuzetno težak period u njegovom životu tokom kojeg je dva puta morao na operaciju.

"Prvi put sam zaista bio uplašen. Ne bih se plašio da je zavisilo od mene, jer bih uradio sve što je potrebno da se oporavim, ali ovako ništa nisam mogao da uradim", rekao je Tipsarević.

Kako je naveo, u to vrijeme bio je veom depresivan i nervozan, iako je imao podršku porodice.

"Nisam bio svoj. Bio sam nesrećan, iako mi se sve životu odvijalo odlično, svi su bili zdravi i dobili smo divnu ćerku. Iskreno, nisam ni znao da mi tenis toliko znači sve dok nisam došao u situaciju da ne mogu da igram", objasnio je Tipsaervić.

On je zahvalio najboljem teniseru svijeta i prijatelju Novaka Đokoviću, koji je pristao da prvi meč nakon pauze odigraju u dublu na Mastersu u Majamiju.

"Nisam mu čak ni tražio da igramo, jer znam da je umoran. Rekao mi je - Ne dolazi u obzir, igramo, biće ti potrebno. Nećete vidjeti mnogo najboljih igrača na svijetu, koji poslije nedjelju dana i osvojene titule na Indijan Velsu igraju u dublu", rekao je Tipsarević, koji je posljednji put meč u singlu odigrao u oktobru 2013. godine u Valensiji.

Podršku Tipsareviću pružio je i Viktor Troicki, koji mu je na svom tviter profilu poželio dobrodošlicu nazad na teren.

Turnir u Hjustonu igra se za ukupni nagradni fond od 549.230 dolara, a titulu brani Španac Fernando Verdasko.

Bonus video: