Đoković protiv Mareja za petu titulu u Majamiju (video)

Đokoviću je ovo šesto, a Mareju četvrto finale u Majamiju.
53 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2015. 06:43h

Novak Đoković će u nedjelju veče, od 19 sati, pokušati da odbrani titulu na Mastersa u Majamiju, i domogne se 22. titule na turnirima iz Masters serije 1.000 - srpski teniser je plasman u finale izborio pošto je u polufinalu pobijedio domaćeg tenisera Džona Iznera sa 2:0, po setovima 7:6 (7-3), 6:2, poslije nepunih 90 minuta igre.

"Vodili smo veliku bitku. Mislim da sam odigrao odlično ovaj meč, stvorio sam mnogo šansi i natjerao ga da radi i da uvijek odigra taj dodatni udarac. Djelovao je malo iscrpljeno u taj-brejku, tako da sam s dodatnim samopouzdanjem ušao u drugi set i brzo došao do brejka", rekao je Đoković novinarima u Majamiju poslije meča.

S obzirom na reputaciju Iznera kao sjajnog servera, pomalo nestvarno djeluje podatak da je Đoković imao više asova (10-9) od rivala.

Prvi reket svijeta je potpuno ukrotio najjače oružje suparnika, pri čemu mu nije dozvolio ni jednu priliku za brejk.

"On ima vjerovatno najbolji servis na svijetu i sa visinom od 208 centimetara može da pogodi bilo koji ugao. Ima sjajan forhend, pobijedio je u nizu tri igrača iz prvih 10, ali uspijevao sam da vratim servise i to je bio jedan od ključeva pobjede, to što smo ulazili u razmjenu", rekao je Đoković.

"Važno je da se nivo igre podigne kada turnir dođe pred kraj, a ovo je bio pravi dan i pravo vrijeme da odigram ovako dobro. Uvijek je teško igrati protiv nekog sa tako dobrim servisom, ponekad umije da vas isfrustrira, ali važno je ne slamati se mentalno i tjerati ga da igra. To sam i uradio", dodao je Đoković.

Izner je trenutno 24. na ATP listi, ali je u dobroj formi trenutno i poslije ovog turnira ući vjerovatno u prvih 20.

"Trebalo je da igram bolje da bih ga pobijedio, ali nisam. Bio je previše dobar. Nisam se ni kretao dobro kao juče, nisam imao ni svježinu, pošto sam igrao i dubl. Naravno, polufinale je uspjeh, bez ikakve sumnje. Ovdje igraju najbolji igrači, a Novak je i u ovom polufinalu pokazao zašto je najbolji na svijetu. Ja moram da iz ovog izvučem dobre stvari pred nastavak sezone", rekao je Izner.

Đoković će za titulu u Majamiju igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji je u polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha, takođe sa 2:0 (6:4, 6:4).

Đokoviću je ovo šesto (ima četiri titule), a Mareju četvrto finale u Majamiju.

Od ukupno 25 međusobnih duela sa Marejem, Đoković je dobio 17, uključujući šest posljednjih.

"Međusobni skor sa Marejem donosi mi samopouzdanje i, možda, malu mentalnu prednost. Ali, odlučiće nijanse, jer, tako je uvijek kad nas dvojica igramo. U finalu nema favorita. Prošle nedjelje smo igrali u finalu Indijan Velsa, igrali smo mnogo puta jedan protiv drugog, poznajemo se, odrasli smo zajedno. On igra dobro i standardno cijele godine. Živi ovdje, ovdje trenira i poznaje teren. Meni će biti drugačije jer poslije dva noćna meča igram u 13 sati, kada je mnogo toplije", rekao je Đoković uoči svog 74. finala na ATP turnira, a 32. na turnirima iz Masters serije 1000.

Srpski teniser je do sada osvojio ukupno 50 turnira. Na Mastersima ima 21 titulu, od kojih je četiri osvojio baš u Majamiju.

Bonus video: