Serena Vilijams i Karla Suares-Navaro u finalu

Karla Suares-Navaro je srušila sve stereotipe, savladala Andreu Petković (6:3, 6:3) i ušla u finale turnira u Majamiju.
69 pregleda 0 komentar(a)
Karla Suares-Navaro, Foto: Reuters
Karla Suares-Navaro, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2015. 06:30h

U finalu WTA Mastersa u Majamiju igraće Serena Vilijams i Španjolka Karla Suares-Navaro.

Prva teniserka svijeta je novo finale Majamija izborila pobjedom nad Rumunkom Simonom Halep u tri seta, 6:3, 2:6, 7:5, poslije više od dva sata igre, pa će se boriti za osmu titulu na ovom turniru.

Nakon odličnog meča, Amerikanka se plasirala u jubilarno deseto finale na Floridi.

Mlađa od sestara Vilijams bila je mnogo agresivnija – upisala 38 vinera i 45 grešaka, dok je kod Simone taj skor bio skromnih 10:24.

Međutim, Rumunka je još jednom potvrdila da je trenutno jedina igračica koja koliko-toliko može da se nosi Serenom. I dalje je ostala na jednom trijumfu, a sada je pretrpjela šesti poraz.

Ovo je takođe bila 20. uzastopna pobjeda Serene Vilijams, pošto je posljednji poraz pretrpjela u oktobru, baš od današnje protivnice u prvom krugu završnog turnira u Singapuru.

Nastavila je i fenomenalnu seriju u Majamiju ostvarivši 17. vezani trijumf, u kojem je posljednji put izgubila 2012. od Karoline Voznijacki u četvrtfinalu.

Serena Vilijams je do sada osvojila 19 grend slem titula, a pobjedom u polufinalu se priključila malom klubu od sedam teniserki koje su imale 700 pobjeda.

Iz Španije je, visoka je svega 162 centimetra, ali je na betonu stigla do najvećeg uspjeha u karijeri - Karla Suares-Navaro je srušila sve stereotipe, savladala Andreu Petković (6:3, 6:3) i ušla u finale.

Suares-Navaro je do sada igrala šest finala WTA turnira na šljaci i dobila samo jedno. U februaru se kvalifikovala za meč za titulu u Antverpenu, ali se zbog povrede prije početka predala upravo Petkovićevoj.

Do najvećeg uspjeha u karijeri, jer je turnir u Majamiju po rangu odmah iza grend slemova, 26-godišnjakinja iz Las Palmasa je došla izvanrednom igrom protiv Njemice rođene u Tuzli.

Suraes-Navaro je imala 10 brejk šansi i iskoristila je tri, a protivnici nije dala nijednu šansu da joj uzvrati.

Kako god da prođe protiv Serene Vilijams, istoriju je već ispisala, jer je prva Španjolka koja je ušla u finale u Majamiju nakon Aranće Sančes-Vikario, šampionke iz 1992. i 1993.

Zanimljivo, u gradu u kojem živi 70 odsto ljudi kojima je maternji jezik španski nikada nijedan Španac nije osvojio titulu. Rafael Nadal je igrao četiri finala, a Serhi Brugera, Karlos Moja i David Ferer po jedno.

Serena Vilijams i Suares Navaro su odigrale četiri meča do sada, Serena je sva četiri dobila izgubivši samo 10 gemova. Od osam setova koliko su igrale, Vilijams je polovinu uzela sa ‘nulom’.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.381.235 dolara.

Bonus video: