Izbacio Nadala, Raonić u polufinalu Indijan Velsa

24 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Beta/AP
Miloš Raonić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.03.2015. 12:30h

Miloš Raonić je "pokvario" mogućnost da se na Masters 1000 serije u Indijan Velsu u polufinalu nađe teniska "velika četvorka", prvi put od Australian opena 2012. godine - Kanađanin crnogorskog porijekla je u četvrtfinalu Rafaela Nadala sa 4:6, 7:6 (12-10), 7:5.

Raonić je spasao tri meč lopte u taj-breku drugog seta, Nadal pet puta u tom setu nije iskoristio brejk-lopte, a trećem setu je prvi došao do brejka na 3:3, ali mu ni to nije bilo dovoljno protiv Raonića, koji je došao je do svog prvog trijumfa nad Nadalom u šestom pokušaju.

„Kada sam se suočavao sa meč loptama Nadala, nisam imao osjećaj kao da su meč lopte. Djelovalo mi je da je to samo još jedan poen koji pokušavam da dobijem. Nisam obraćao pažnju na važnost poena, koncentrisao sam se na svoju igru. Osjećam se odlično, što je i logično. Bilo je mnogo uspona i padova tokom meča. Ja sam nastavio da se borim i nadao sam se da ću uspjeti da pobijedim. Imao sam sreće u nekim trenucima i uspio sam na kraju“, rekao je Raonić.

“Nisam srećan što sam izgubio, u sportu se na kraju sve svede na pobjedu ili poraz, ali izgubio sam od protivnika koji se borio za svaku loptu sa vrlo pozitivnim stavom. Veliki je napredak za mene što sam se borio sa igračem iz vrha na podlozi koja njemu odgovara. Srećan sam zato što sam mnogo bliži nivou na kojem želim da igram nego što je to bio slučaj prije recimo mjesec i po dana. Kao što sam rekao, imao sam šanse i možda je trebalo da pobijedim“, dodao je 28-godišnji Nadal.

Raonić se peti put u karijeri plasirao u polufinale nekog od Mastersa, do sada je dva puta igrao i finale, ali još nema titulu.

Za plasman u finalu Raonić će se boriti sa Rodžerom Federerom, koji je deklasirao Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:0, za 70 minuta igre, za 51. pobjedu u Indijan Velsu, čime je, uz 10 poraza najuspješniji teniser na ovom turniru.

"Imao sam neke ideje kako treba da igram i to što sam zamislio funkcionisalo je kako treba. Igrao sam agresivno i fokusirao sam se na sopstvene gemove, što je uvijek važno protiv snažnih servera. Sa osnovne linije sam se trudio da ga natjeram da se kreće i svojom dobrom igrom spustio sam nivo njegove. Odigrao sam odlično. Nije ovo bilo kakva pobjeda, nego pobjeda nad Top 10 igračem sa kojim sam se mučio posljednjih godina. Sada sam u polufinalu, to je vrijeme kada se gleda ka najvišem cilju, a to je titula“, rekao je švajcarski teniser.

Rodžer igra ukupno 14. put na Mastersu u pustinji – do sada je odigrao pet finala i osvojio četiri trofeja, dok je u polufinalu ispadao još u tri navrata.

Sa Federerom je Raonić do sada igrao devet puta i dobio je samo jedan meč – prošle godine u Parizu. Od tada su igrali još dva puta, Rodžer je slavio na završnom Mastersu i na početku ove sezone u Brizbejnu.

U drugom polufinalu, večeras od 19 sati, igraće najbolji teniser svijeta Novak Đoković i Britanac Endi Marej.

Srpski teniser vodi sa 16-8 u pobjedama protiv Britanca, a dobio je i svih pet međusobnih duela od finala Vimbaldona 2013. godine, ukupno osam od posljednjih devet okršaja.

Bonus video: