Ulcinj domaćin turnira FED kupa

2 komentar(a)
Tenis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tenis, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.03.2015. 17:07h

Ulcinj će od 13. do 18. aprila biti domaćin turnira treće grupe evro-afričke zone Federejšn kupa, saopšteno je iz Teniskog saveza Crne Gore (TSCG).

Turnir, koji će okupiti 17 ženskih teniskih reprezentacija, podijeljenih u četiri grupe.

Najavljeno je učešće Alžira, Angole, Jermenije, Kipra, Danske, Grčke, Islanda, Litvanije, Makedonije, Madagaskara, Mauricijusa, Moldavije, Mozabika, Namibije, Norveške, Ruande i Crne Gore.

Prema propozicijama, pobjedici grupa plasiraće se u polufinale plej-ofa, a uspješniji timovi izboriće finale i plasman u viši rang.

Predsjednik TSCG-a Dimitrije Rašović kazao je FED kup prestižno takmičenje, koje okuplja ženske teniske reprezentacije iz 90 država svijeta.

“TSCG je spreman da organizaciono i stručno pomogne da manifestacija protekne u najboljem redu i zasluži ocjene, kakve smo dobili prije dvije godine. Dobra organizacija 2013. preporučila nas je da i ove godine organizujemo turnir“, kazao je Rašović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je cilj reprezentacije povratak u drugu grupu iz koje je ispala prošle godine.

Predsjednik teniskog kluba Belvi, Nazif Cungu, kazao je da mu je drago što je Ulcinju ponovo ukazano povjerenje da bude domaćin turnira, navodeći da će to biti prilika za promociju tog grada.

"Za kratko vrijeme uspjeli smo da budemo proglašeni za najbolji klub u Crnoj Gori, što su prepoznali u Svjetskoj teniskoj asocijaciji. Ljubitelji tenisa imaće šta da vide, jer osim turnira Fed kupa od 13. aprila pa do kraja maja biće održano pet turnira na svjetskom nivou. To je prilika za promociju, ne samo sporta i tenisa, već i turizma i turističkog potencijala Ulcinja", kazao je Cungu.

Selektor Fed kup reprezentacije Ivan Nikolić kazao je da se od učesnika po kvalitetu izdvajaju Litvanija, Danska, Norveška i Grčka.

"Te selekcije, uz nas, imaju najbolje rangirane teniserke. U našem timu igraće Danka Koviić 135 na WTA listi, Ana Veselinović, Tamara Bojanić, koja takođe ima WTA bodove. Biće u timu i Nikoleta Bulatović i Nika Kalezić. Konačan spisak biće objavljen za desetak dana. Uz Kovinić imamo šansu da obezbijedimo povratak u drugu grupu", kazao je Nikolić.

Direktor turnira Aleksandar Sekulović kazao je da se u Ulcinju od 13. do 18. aprila učestvovati više od 100 tenisera.

"Imaćemo preko 50 sudija, a biće angažovano oko 80 skupljača lopti. Igraće se na sedam terena, a ekipe će smještene u hotelu Otrant. Dobili smo 2013. najveće ocjene i sve pohvale za organizaciju, nema razlikoga da tako ne bude i ove godine", kazao je Sekulović.

Bonus video: