Osamnaestogodišnji Hrvat Ćorić eliminisao Mareja u Dubaiju

12 komentar(a)
Borna Ćorić, Foto: Beta/AP
Borna Ćorić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2015. 13:33h

Borna Ćorić priredio je danas prvorazredno iznenađenje na ATP turnira u Dubaiju - mladi hrvatski teniser je u četvrtfinalu pobijedio Britanca Endija Mareja sa 6:1, 6:3 i plasirao se u polufinale.

Talentovani 18-godišnji Zagrepčanin ostvario je najveći uspjeh u kratkoj seniorskoj karijeri i sjutra će se za plasman u finale boriti sa boljim iz duela između Francuza Rišara Gaskea i branioca titule Rodžera Federera.

Borna, koji je u glavni turnir upao kao "laki luzer" nakon ispadanja u kvalifikacijama, imao je čak 34 greške manje od Mareja, koji je ove sezone igrao finale Australian opena.

Hrvatski teniser bio je impresivan na svom servisu, nije ponudio nijednu brejk-loptu rivalu, a osvojio je 89 posto poena na prvi i 84 posto poena na drugi servis.

"Ćorićnije napravio puno grešaka. Osim što nije griješio, igrao je jako solidno i kretao se odlično. Ja sam možda napravio previše grešaka", rekao je Marej.

Ovim rezultatom Ćorić je ponovio najbolji rezultat u karijeri - polufinale turnira iz ATP 500 serije. Prvi put je u polufinalu igrao krajem prošle godine u Bazelu.

Takođe, osvetio se Mareju za poraz 2013. godine u Dejvis kupu.

"Sada Borna pravi bolje poteze na terenu. Jači je i servira malo bolje. I njegova pozicija na ATP listi pokazuje da je napredovao", dodao je Marej.

Ćorić je trenutno 84. igrač svijeta i najmlađi u Top 100. Nakon pobjede protiv Mareja, on će se popeti na 61. mjesto.

Bonus video: