Đoković pobjedom startovao u Dubaiju

1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2015. 17:07h

Novak Đoković pobjedom je startovao na ATP turniru u Dubaiju - najbolji teniser svijeta je u 1. kolu savladao Kanađanina Vaseka Pospišila u dva seta - 6:4, 6:4, u prvom meču poslije osvajanja Australijan opena i tronedjeljne pauze, što se pomalo i osjetilo u igri.

Iako je Kanađanin bio veoma motivisan, razlika u kvalitetu bila je očigledna.

Đoković je prvi set riješio brejkom u devetom gemu, a definitivno je slomio Pospišila u sedmom gemu drugog seta, kada je poveo sa 4:3.

"Ovo je bio moj prvi meč poslije finala Australijan Opena, još tražim pravi ritam na terenu. Pospišil je agresivan teniser, dobro je servirao, ali kada je njegov prvi servis pao za 15 posto znao sam da imam veće šanse. Mislim da je to odlučilo meč. Bio sam strpljiv, uspio sam da ostanem mentalno jak", izjavio je Đoković.

Bila je to treća pobjeda Đokovića u isto toliko međusobnih okršaja protiv Kanađanina, nakon što je slavio prošle godine u Pekingu i 2013. u okviru Dejvis kupa.

Srpski teniser u osmini finala igra protiv Andreja Golubjeva iz Kazahstana, trenutno 107. na svetskoj rang listi, koga je dobio u sva tri dosadašnja međusobna duela.

Turnir u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara, srpski as do sada je osvajao četiri puta, 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.

Bonus video: