Đoković: Moj odnos sa Marejem nije narušen

0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta-AP
Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.02.2015. 09:47h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da njegov odnos sa Endijem Marejem nije narušen uprkos tome što su britanski mediji prenijeli da ga je Škotlanđanin optužio da je simulirao povredu u finalu Australijen Opena.

"Vidim da su počele spekulacije, ali nema govora o tome, barem ne sa moje strane. Strasti su bile uzavrle i digla se tenzija, a britanski mediji su povlačili tu priču po medijima. Ne mogu ništa loše da kazem o prijatelju koga znam od 12. godine, kao ni i o ostalim kolegama. Bio je naporan meč, tako da ćemo o tome porazgovarati prvom prilikom", rekao je Đoković novinarima u sjedištu Teniskog saveza Srbije.

Đoković se osvrnuo i na komentare Matsa Vilandera, koji je takođe govorio o navodnoj simulaciji povrede.

"Bespotrebno je pričati o tome. Poštujem svakog, Vilander je osvojio sedam gren slem titula i kompetentan je da govori o tenisu. Uz to, on je i komentator na Eurosportu", rekao je Đoković i uz osmjeh dodao da je "dobro što je na terenu, pa ne može da čuje takve komentare".

On je naglaiso da je ponosan što je ponovo nominovan za nagradu "Laureus", koja se dodeljuje najboljem sportisti svijeta

"Izuzetno sam ponosan na sve što sam uradio u 2014. Laska mi priznanje što sam kandidat za najboljeg sportistu svijeta. Najbitnije mi je da nastavim da radim. To priznanje je istovremeno i nagrada mom timu", zaključio je srpski teniser.

Đoković posljednjih nekoliko dana trenira u Beogradu, a prije Dejvis kup meča protiv Hrvatske, od 6. do 8. marta, očekuje ga turnir u Dubaiju na kojem je pobjeđivao četiri puta.

Bonus video: