Đoković: Imam veliko poštovanje prema Congi; Conga: Novak je impresivan

Đoković je danas odigrao 300. meč na Grend slem turnirima i ostvario je 259. pobjedu. Samo je Švajcarac Rodžer Federer odigrao više mečeva na Grend slemovima - 394
1293 pregleda 1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: AP/BETA
Novak Đoković, Foto: AP/BETA
Ažurirano: 15.01.2019. 13:30h

Novak Đoković je rekao da je uživao u današnjem meču protiv Amerikanca Mičela Krugera i da mu ta pobjeda u prvom kolu Australijan opena mnogo znači.

"Sjajno je vratiti se tenisu zdraviji i osjećati se dobro na terenu. Bilo mi je potrebno nekoliko mjeseci da vratim samopouzdanje i dobar osećaj na terenu. Posljednjih šest mjeseci su bili fantastični, zahvalan sam što se ovako osećam", rekao je Đoković.

Prvi teniser svijeta plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je pobijedio Krugera sa 6:3, 6:2, 6:2.

"Prvi put sam igrao protiv Krugera i nisam znao šta da očekujem. Uradio sam domaći zadatak, pokušao sam da saznam što više o njemu, ali bilo je nezgodno i prilično drugačije. Meč je bio takmičarski, obojica smo bili motivisani i pokazali emocije na terenu. Uživao sam u meču", naveo je Đoković.

Đoković je danas odigrao 300. meč na Grend slem turnirima i ostvario je 259. pobjedu. Samo je Švajcarac Rodžer Federer odigrao više mečeva na Grend slemovima - 394.

On će u drugom kolu igrati protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, koga je 2008. godine pobijedio u finalu u Melburnu i osvojio prvu Grend slem titulu u karijeri.

"Imam ogromno poštovanje prema njemu. Ovdje smo igrali u finalu prije 11 godina, a za nekoliko dana ćemo ponovo igrati", dodao je Đoković.

Njih dvojica su se 2010. godine kasnije sastali u četvrtfinalu, a taj meč je pripao Congi..

"Bili su to istinski značajni mečevi, ali nemaju nikakve veze sa onim koji nas tek čeka. Situacija je potpuno drugačija. Novak je ovdje osvojio šest titula, što je impresivno, igra odlično... Biče to dobar meč. Daću sve od sebe da tako bude", obećao je Conga.

Bonus video: