Đoković: Nisam igrao kako sam želio, ali mi finale mnogo znači

5 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2015. 14:58h

Iako nije briljirao, Novak Đoković kaže da mu mnogo znači pobjeda protiv Stanislasa Vavrinke, "sjajanog igrača, aktuelnog šampiona, koji igra svoj najbolji tenis na ovom turniru", i plasman u finale Australian opena.

“Vodili smo sjajne borbe u posljednje dvije godine, ni sada to nije izostalo. Peti set je išao meni na ruku i uspio sam da se izborim. Nisam igrao na nivou na kojem sam želio, imao sam trenutke kada i jesam, ali je bilo i onih kada sam bio previše defanzivan. Ali, opet, ovo je bilo polufinale grend slema i to je normalno”, naglasio je Đoković.

Đoković je dodao da je ulog bio veliki, zbog čega je normalno bilo biti emotivan, imati uspone i padove na meču.

"Ali uvijek pokušavate da se podignete. On me je tjerao da se pomučim, nije bilo lako, ali mi je drago što sam prošao u finale”.

O finalu sa Marejom, Novakovom 15. na grend slem turnirima, sprski teniser kaže:.

“Finale se neće mnogo razlikovati od ovog meča. Možda će biti i teže, definitivno ću morati da odigram svoj najbolji meč na turniru. To je finale, Marej je u dobroj formi i očekujem veliku borbu”, istakao je Đoković.

Vavrinka: Odigrali smo čudan meč

Švajcarski teniser Sten Vavrinka rekao je da je današnji polufinalni meč na Otvorenom prvenstvu Australije protiv Đokovića bio čudan, ali da je i pored poraza zadovoljan svojom igrom na turniru u Melburnu.

"Ovo je bio čudan meč. On je igrao dovoljno dobro da pobijedi i zaslužio je da igra u finalu. Razočaran sam zbog poraza, pošto sam imao utisak da sam u meču, da igram dobro. Danas sam imao sve što je potrebno za pobjedu, ali ipak nisam uspio", rekao je Vavrinka poslije meča.

"Danas nismo igrali naš najbolji tenis. Napravili smo mnogo grešaka, ali to se dešava. On je bio snažniji", dodao je Vavrinka.

Vavrinka kaže da je iznenađen što je sa Đokovićem ponovo igrao pet setova, "iako je peti trajao 10 minuta".

"U posljednje dvije godine smo u Melburnu vodili velike bitke. Ovo nije bio najbolji meč, bilo je mnogo uspona i padova. Uslovi za igru na početku meča nisu bili dobri, zbog jakog vjetra nije bilo lako kontrolisati lopticu", rekao je on.

Bonus video: