Marej rastužio Australiju: Preko domaćeg ljubimca Kirjosa pravo u polufinale

51 pregleda 0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2015. 10:52h

Britanac Endi Marej biće protivnik Tomašu Berdihu u polufinalu Australijen opena, nakon što je danas u četvrtfinalu rastužio cijelu Australiju eliminisavši domaću sentaciju Nika Kirjosa u tri seta - 6:3, 7:6, 6:4.

Iako je imao nevjerovatnu podršku sa tribina "Rod Lejver arene", 19-godišnji Kirjos nije mogao protiv pravog zida koji je postavio Marej sa druge strane mreže.

Teniser iz Škotske iskoristio je prednost u iskustvu, ali i to što je nakon duže vremena opet počeo da igra pravi tenis da nakon dva sata i osam minuta igre ostvari svoj 15. plasman u polufinale gren slema, a peti na Australijen openu.

"Mislim da sam veoma dobro servirao, posebno u prva dva seta. Sjajno me je služio i bekhend, posebno u prva dva seta. Trudio sam se da igram duboke udarce, da se držim osnovne linije, jer je to prostor gdje se najbolje osjećam. Bili su nekako čudni uslovi, neuobičajeno hladno, imao sam osjećaj da igram i protiv Kirjosa i protiv vjetra. Posebnu pažnju sam obratio na njegov servis", kazao je Marej nakon meča.

Ključni korak ka osvajanju prvog seta Marej je napravio u šestom gemu, kada je kod rezultata 3:2 oduzeo servis Kirjosu, potom i besprekornim servisima završio set. U drugom, izjednačena borba vodila se sve do taj-brejka, kada je i prelomljen duel. Domaći teniser se vratio nakon 0:2 i poveo 4:3 uz prednost mini-brejka. Tada je Marej sa dva fantastična lob-udarca oduzeo protivniku oba servisa, a iako je Kirjos izjednačio na 5:5, spasa mu nije bilo...

U trećem setu Marej je napravio brejk za 4:2, potom se malo uspavao i dopustio gromoglasnim navijačima Kirjosa da se opet probude (4:4), ali je onda još jednom oduzeo servis protivniku i trijumfalno podigao ruke u nebo.

Marej protiv Berdiha u polufinalu, duel dva igrača koja su u sjajnoj formi. Čeh još nije izgubio set na turniru, mnogi kažu da igra i tenis karijere. Škot, s druge strane, podiže nivo igre kako dolaze teži mečevi, na početku 2015. igra bolje nego tokom cijele 2014. godine.

Uoči polufinala Berdihu od velike pomoći može da bude novi trener Dani Valverdu, koji je nedavno trenirao - Endija Mareja.

Bonus video: