Đoković završio dva minuta prije ponoći

Među osam najboljih je i Miloš Raonić, koji je nakon pet setova savladao Felisijana Lopesa (6:4, 4:6, 6:3, 7.6, 6:3).
4 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2015. 13:12h

Posljednji četvrtfinalista Australian opena je četvorostruki osvajač titule u Melburnu, Novak Đoković.

Srpski teniser je dva minuta prije ponoći po lokalnom vremenu završio meč protiv Žila Milera (6:4, 7:5, 7:5) i osmi put uzastopno stigao do četvrtfinala Ozi opena.

Rival u bici za polufinale će mu biti Miloš Raonić, koji je nakon pet setova savladao Felisijana Lopesa (6:4, 4:6, 6:3, 7.6, 6:3). Sve je moglo da bude gotovo i ranije, ali Kanađanin rođen u Podgorici nije iskoristio dvije meč lopte u 4. setu.

Stanislas Vavrinka opet nije blistao, provukao se i protiv Giljerma Garsija-Lopesa (7:6, 6:4, 4:6, 7:6), ali je pokazao mentalnu stabilnost koja ga nije krasila do prošle godine.

Aktuelni šampion Australian opena je, naime, u taj-brejku 4. seta gubio 5:0, spasao je četiri vezane set lopte Španca, zatim još jednu i sa dva mini brejka i onda jakim bekhendom natjerao Španca da pošalje loptu u aut...

Švajcarca u četvrtfinalu čeka izuzetno težak zadatak i moraće mnogo da podigne nivo igre da imao čemu da se nada protiv Keija Nišikorija.

Finalista US opena je još jednom pokazao da pripada svjetskom vrhu, pošto je sa terena „oduvao“ Davida Ferera (6:3, 6:3, 6:3). Peti nosilac je imao tri puta više vinera od rivala (43 prema 14), a jednak broj neiznuđenih grešaka (po 44).

Iskoristio je šest od 17 brejk šansi, a Ferer jednu od šest.

Bonus video: