Kirijos od 0-2 do pobjede protiv Sepija

"Iskreno, nisam mislio da ću uspjeti da se vratim i pobijedim, ali uspio sam da izdržim, to je nevjerovatno“, rekao je Kirijos
1 komentar(a)
Nik Kirijos, Foto: Beta-AP
Nik Kirijos, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.01.2015. 12:15h

Australija je u transu, Nik Kirijos je napravio istorijski preokret protiv Andreasa Sepija i plasirao se u četvrtfinale Australian open.

Devetnaestogodišnjak je gubio 2-0 u setovima, a potom je zaigrao kao preporođen i nakon više od tri sata igre slavio je sa 5:7, 4:6, 6:3, 7:6 (8-6), 8:6.

On je postao tek 14. tinejdžer u istoriji tenisa koji se plasirao u četvrtfinale na najmanje dva Gren slema, prethodno je to pošlo za rukom Rodžeru Federeru 2001. godine.

"Iskreno, nisam mislio da ću uspjeti da se vratim i pobijedim, ali uspio sam da izdržim, to je nevjerovatno“, rekao je Kirijos poslije meča.

Tako će Sepi, koji je u prethodnoj rundi eliminisao Rodžera Federera, morati da čeka još najmanje godinu dana da dođe među osam najboljih u Melburnu.

Trenutno 53. igrač svijeta imao je 66 vinera, uz 74 neiznuđene greške, dok je Sepi uz isti broj grešaka upisao 71 direktan poen.

Bonus video: