Šarapova pregazila Peng i zakazala duel sa Bušar

Plasman u četvrtfinale izborile su Ekaterina Makarova i Simona Halep, treća igračica svijeta
0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Beta-AP
Marija Šarapova, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.01.2015. 07:42h

Druga nositeljka Marija Šarapova nije imala problema u duelu sa Šuai Peng, a sav posao je riješila za 75 minuta (6:3, 6:0) i izborila je plasman u četvrtfinale.

Kineskinja se držala do 4:3 u prvom setu, a onda je Ruskinja ubacila u "brzinu“ više, vezala je osam gemova i stavila tačku na meč.

Šarapova, koja je u Melburnu slavila prije sedam godina, upisala je 27 vinera i 15 neiznuđenih grešaka, dok je Peng imala 20 direktnih poena i 29 grešaka.

U narednoj rundi je čeka daleko teži zadatak, sa druge strane mreže biće mlada Oženi Bušar. Kanađanka je morala dobro da se pomuči da bi stigla do pobjede protiv Rumunke Irine Kamelije Begu 6:1, 5:7, 6:2.

"Oženi je u dobroj formi, igrala je dobro i tokom protekle sezone. Ona igra agresivno sa osnovne linije, voli da diktira ritam, na meni je da nađem rješenje za to“, istakla je Šarapova.

Njih dvije su do sada igrale tri puta, a Ruskinja ima stopostotan učinak.

Posljednji trijumf ostvarila je na Rolan Garosu 2014. godine (4:6, 7:5, 6:2).

"Pomalo sam nervozna, želim da igram savršeno, ali to je nemoguće. Počela sam da igram suviše pasivno, a to nije moj stil. Što se tiče meča protiv Šarapove, uvijek uživam kada igram sa najboljim teniserkama svijeta. Prošlogodišnji meč je bio dosta težak, ali sam izgubila. Sada želim samo da igram svoj najbolji tenis“, naglasila je Bušar.

Prolaz u četvrtfinale izborila je još jedna Ruskinja, Ekaterina Makarova, koja je bila bolja od Jule Gerges (Njemačka) 6:3, 6:2.

"Zadovoljna sam, igram dobro i treći put uzastopno sam u četvrtfinalu ovog takmičenja. Naravno da se time ne zadovoljavam, pokušaću da napravim još koji korak više“, riječi su Makarove.

Ona će se u četvrtfinalu sastati sa boljom Simonom Halep, trećom igračicom svijeta.

Rumunka je bez problema izašla na kraj sa Janinom Vikmajer (Belgija) - 6:4, 6:2.

Bonus video: