Đoković expres

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2015. 08:18h

Prvi nosilac na Australian openu, Novak Đoković, plasirao se u treće kolo i to na fantastičan način. On je za samo 85 minuta igre pobijedio Rusa Andreja Kuznjecova, 3:0 (6:0, 6:1, 6:4).

"Dobio sam nevjerovatnu lekciju i sada znam ka čemu treba težiti. Đoković mi nije dozvolio nikakvu šansu, jer je bio nevjerovatno brz i nije griješio. Zato sam ponosan što sam u trećem setu osvojio četiri gema", kazao je Kuznjecov. A Rus je imao peh da Đoković odigra jednu od najboljih partija.

"Praktično sam na 100 odsto ostavrio ono što sam namjeravao. Servis, igra na zadnjoj liniji, agresivnost.., sve mi je u prva dva seta funkcionisalo savršeno. Naročito lako mi je bilo u drugom setu, kada je moj protivnik loše servirao", istakao je Đoković, koji će u narednom kolu igrati protiv Španca Fernanda Verdaska

Od favorita u treći krug su iz prvog dijela kostura prošli i Kei Nišikori koji je sa 3:1 savladao Hrvata Ivana Dodiga, ali i branilac titule Švajcarac Stanislas Vavrinka. Njemu je bilo potrebno 140 minuta da slomi otpor Rumuna Marijuša Kopila, 3:0 (7:6, 7:6, 6:3). I Miloš Raonić je dobio u tri seta Amerikanca Donalda Janga, pa će u narednom kolu za protivnika imati Njemca Benjamina Bekera. Njemac je nakon velikog preokreta savladao domaćeg veterana Lejtona Hjuita sa 3:2 (2:6, 1:6, 6:3, 6:4, 6:2). Beker je pobijedio Andrea Agasija na US openu u posljednjem meču karijere slavnog Amerikanca. Beker je neumoljiv kada meč odevede u peti set, jer je dobio svih šest u karijeri. S druge strane, Hjuit je rekorder po broju mečeva u pet setova na grend slem turnirima, a od 43 dobio je 32.

I prvoj kosturašici Sereni Vilijams je baš kao i Đokoviću trebalo 85 minuta da se plasira u treći krug, ali uz set manje. Ona je u 300. meču na grend slemovima sa 2:0 savladala Ruskinju Veru Zvonarjovu (7:5, 6:0). I njena sestra Venus je nastavila sa sjajnim igrama sa početka ove sezone pa je lako savladala zemljakinju Lorin Dejvis (6:2, 6:3).

Od favoritkinja dalje su prošle i Poljakinja Agnješka Radvanska, koja je Šveđanki Johani Larson prepustila samo gem, (6:0, 6:1).I Čehinja Petra Kvitova je u sjajnoj formi, koju je potvrdila eliminacijom Njemice Mone Bartel (6:2, 6:4).

Sjajan meč odigrale su Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Dankinja Karolina Voznijacki. Slavila je Vika sa 2:0 (6:4, 6:2), što je prva pobjeda Bjeloruiskinje nad igračicom iz top 10 u posljednjoj godini. Voznijacki je osma teniserka, baš kao što je i bila Jelena Janković u Brizbejnu prošle kada je izgubila od Azarenke.

Najveće iznenađenje danas je priredila Amerikanka Koko Vandevege, koja je pobijedila domaću teniserku Samantu Stosur (6:4, 6:4).

Bonus video: