Šarapova preživjela dvije meč lopte, Bušar sigurna

63 pregleda 0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2015. 09:22h

Marija Šarapova je bila blizu poraza, spasla je čak dvije meč lopte na servis protivnice, prije nego je sa dva forhenda konačno obezbijedila treću rundu.

Ruskinja je savladala zemljakinju Aleksandru Panovu, igračicu koja je stigla iz kvalifikacija i koja u ovom trenutno drži tek 150. mjesto na WTA listi (6:1, 4:6, 7:5).

Prvi set je najavljivao lagani trijumf drugog nosioca, ali se kasnije promijenilo sve, pa je Panova u odlučujućem gemu čak imala dva brejka prednosti i vodila sa 4:1. Ipak, popustila je pod pritiskom, na minut slave će morati da sačeka...

"Bila sam u teškoj situaciji u trećem setu. U tom trenutku sam samo željela da pogađam lopticu što bolje i da uđem u razmjenu udaraca. Panova je servirala zaista dobro i nisam imala mnogo šansi, a kada sam pogodila neke riterne vjerovatno je i njoj postalo teže da se nosi s tenzijom koju nosi grend slem", rekla je Šarapova, koja se zadržala na terenu čak dva sata i 32 minuta.

Panova je u prvom kolu savladala Rumunku Soranu Ćirsteu i to joj je bila prva pobjeda na grend slemovima.

"Mogla sam da odigram bolje presudne poene i da uradim nešto da zadržim odličnu formu koju sam imala tokom meča. Ipak, Šarapova je veliki borac i šampion. Da biste je pobijedili treba vam neki ekstra kvalitet", istakla je 25-godišnja djevojka rođena u Krasnodaru.

Mnogo manje problema u drugom kolu imala je Oženi Bušar, sedma kosturašica na prvom grend slemu u sezoni.

Kanađanka je prepustila samo tri gema (6:0, 6:3) Holanđanki Kiki Bertens i zakazala duels sa Francuskinjom Karoline Garsijom.

Čehinja Lucije Hradecka, koja je na startu bila bolja od Ane Ivanović, sada je pobijedila Slovenku Polonu Hercog (4:6, 6:3, 6:2), a prošla je i Sara Erani.

Italijanska je u dva seta (7:6, 6:3) bila bolja od Španjolke Silvije Soler-Espinose.

U naredno kolo se plasirala i Julija Gergeš trijumfom nad Klarom Kukalovom (6:3, 4:6, 6:2).

Bonus video: