Povratak Azarenke, Jelena Janković eliminisana

0 komentar(a)
Azarenka, Foto: Reuters
Azarenka, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2015. 08:47h

Dvostruka šampionka Australije Viktorija Azarenka, pobjedom se vratla na veliku scenu - Bjeloruskinja je savladala Sloun Stivens u dva seta, 6:3, 6:2 i već u drugom kolu zakazala derbi protiv Karolinje Voznijacki.

Azarenka je zbog povrede propustila dobar dio prošle sezone, što je uslovilo veliki pad na rang-listi, pa u Melburnu nije svrstana među nosioce. Voznijacki je, s druge strane, u dva seta pobijedila Tejlor Taunzend - 7:6, 6:2.

Prva teniserka svijeta Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo nakon lagane pobjede nad Belgijankom Alison van Ujtvenk sa 2:0 u setovima (6:0, 6:4). Petostruka osvajačica Australijen opena će u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Vere Zvonarjove, koja je u prvom kolu pobijedila Ons Žaber iz Tunisa sa 6:2, 6:3.

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je već u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je rano jutors u Melburnu u dva seta izgubila od Timee Baščinski iz Švajcarske, 6:1, 6:4.

Jankovićeva je postala treća srpska teniserka koja je eliminisana u prvom kolu ovogodišnjeg Australijen opena, jer su prije nje ispale i Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

Jelena je bila 15. nositeljka u Melburnu, ali je Baščinski kontrolisala tok meča. Švajcarkinja, koja je trenutno 41. na WTA listi, prepustila je Jankovićevoj samo jedan gem u prvom setu.

Drugi set je bio nešto ravnopravniji sve do devetog gema, kada je Baščinski napravila brejk i dobila meč. Ona će u drugom kolu igrati sa pobjednicom meča Ana Tatišvili - Kimiko Date Krum.

Domaća teniserka Samanta Stosur nije imala problema protiv Rumunke Monike Nikulesku (6:4, 6:1), baš kao ni Čehinja Petra Kvitova, koja se lako obračunala sa Holanđankom Hogenkamp (6:1, 6;4).

Amerikanka Venus Vilijams prepustila je samo četiri gema Španjolki Toro-Flor, po dva u oba seta, dok je u velikom italijanskom derbiju Kamila Đorđi nakon preokreta eliminisala Flaviju Penetu - 4:6, 6;2, 6:3.

Šesti nosilac, Poljakinja Agnješka Radvanska plasirala se u drugo kolo pobjedom protiv Kurumi Nare iz Japana sa 6:3, 6:0.

Bonus video: