Ana Ivanović: Kao da nisam bila ja na terenu

„Nisam mogla da nađem snagu ni pri servisu, ni pri udarcima sa osnovne linije. Mnogo puta mi je forhend završavao prekratko i to je razočaravajuće”, rekla je Ana.
62 pregleda 1 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2015. 11:33h

Ana Ivanović je nakon šokantnog poraza od Lucije Hradecke rekla je da tokom cijelog meča nije uspjela da uhvati ritam, što je glavni razlog njenog poraza u prvom kolu Australian opena.

„Tokom cijelog meča nisam osjećala kao da sam ja na terenu. Bilo mi je teško da nađem ritam, a ona je u 3. setu podigla nivo igre. Stvarno sam se borila da nađem ritam”, rekla je Ana Ivanović.

Srpska teniserka je napravila čak 10 dvostrukih servis grešaka, imala je 30 neiznuđenih grešaka i samo 19 direktnih poena.

„Nisam mogla da nađem snagu ni pri servisu, ni pri udarcima sa osnovne linije. Mnogo puta mi je forhend završavao prekratko i to je razočaravajuće”.

„Na turniru u Brizbejnu je moj servis funkcionisao dobro, osjećala sam da sam napredovala u međusezoni... Očigledno je da toga nije bilo danas”, kazala je Ivanović.

Peta teniserka svijeta je prije Australian opena igrala u finalu turnira u Brizbejnu, gdje je izgubila od Ruskinje Marije Šarapove.

„Osjećala sam se dobro prije ovog turnira. Imala sam sjajnu sedmicu u Brizbejnu. Nivo je bio zaista visok. Ali, treba da prihvatite da ćete nekada imati teške dane i morate da prođete i to, da biste napredovali. Ja sam veliki perfekcionista i ponekad sebi preoštro sudim”, dodala je ona.

Bonus video: