Del Potro se povukao sa Australijen opena

On je ovu odluku donio pošto i dalje ima problema sa zglobom desne ruke, zbog kojeg je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu
0 komentar(a)
Del Potro, Foto: Beta-AP
Del Potro, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 18.01.2015. 10:59h

Argentinac Huan Martin del Potro je odlučio da se povuče sa Australijen opena.

On je ovu odluku donio pošto i dalje ima problema sa zglobom desne ruke, zbog kojeg je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu.

“Posljednjih nekoliko dana zglob me boli i ne želi da rizikujem ozbiljniju povredu. Nije ništa strašno, ali zglob u ovom trenutku nije u stanju da izdrži napore koje zahtijeva turnir u Melburnu. To je bila teška, ali i jedina ispravna odluka, kako bi se još malo odmorio i pripremio za nastavak sezone. Konsultovaću se sa ljekarima, ali vjerujem da ću se brzo početi sa treninzima”, rekao je 26-godišnji teniser.

Del Potro se vratio na teren poslije više od devet mjeseci pauze na turniru u Sidneju prošle nedjelje i ostvario je dvije pobjede, da bi ga u četvrtfinalu eliminisao Kazahstanac Mihail Kukuškin.

“Zaista sam uživao igrajući tenis prošle nedjelje u Sidneju. Nisam očekivao da ću ostvariti nekoliko pobjeda”, objasnio je Argentinac.

Del Potro je na startu trebalo da igra sa Čehom Jiržijem Janovicem, a sada će u žrijeb umjesto njega uskočiti Japanac Hiroki Morija, 146. igrač svijeta.

Najbolji plasman Argentinca na ATP listi je bilo četvrto mjesto 2010. godine, a sada je na 276. poziciji.

Bonus video: