Troicki osvojio titulu u Sidneju

2 komentar(a)
Viktor Troicki, Foto: Beta/AP
Viktor Troicki, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.01.2015. 10:30h

Viktor Troicki osvojio je titulu na ATP turniru u Sidneju - Srpski teniser je danas u finalu savladao Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Za Troickog je ovo druga titula u karijeri, poslije one osvojene u Moskvi 2010. godine, kojom je krunisao period povratka na teren, koji je počeo jula 2014, poslije skoro jednogodišnje pauze zbog kršenja antidoping pravila.

"Vratiću se u Sidnej i sljedeće godine, za ovaj uspjeh najviše sam zahvalan treneru i Milošu Jelisavčiću. Oni su bili uz mene kada mi je bilo najteže", rekao je Troicki.

Troicki je u prvom setu, posle kratkog perioda izjednačene igre, dva puta oduzeo servis Kukuškinu, da bi i u drugom dijelu igre nastavio da "gazi" istom žestinom.

Istina, Kukuškin se poslije medicinskog tajm auta zbog grčeva u mišićima vratio u meč, došao do prvog brejka (4:3) ali je to bilo sve što je pokazao, pošto je srpski igrač uzvratio na ovaj kontraudar, napravio drugi brejk i svojim servisom stavio tacku na meč.

"Već u ponedjeljak igram u Melburnu. Poslije titule u Sidneju, za mene nema zaustavljanja", poručio je Troicki.

Srpskom teniseru, trenutno 92. na svijetu, ova pobjeda donijeće veliki skok na ATP listi, pošto će se u ponedjeljak naći na poziciji između 50. i 60. mjesta.

Bonus video: