Serenu Vilijams u prvom kolu sa Belgijankom Van Ujtvank

52 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.01.2015. 08:46h

Australijan open će ove godine dobiti novu šampionsku, jer titulu neće braniti Kineskinja Na Li, koja se u septembru prošle godine povukla iz profesionalnog tenisa, zbog, kako je navela, čestih problema sa povredama koljena.

Najbolja azijska teniserka svih vremena je u karijeri osvojila dva grend slem turnira – Rolan Garos 2011. i Australijan open tri godine kasnije.

Voljom žrijeba, prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams će u prvom kolu u Melburnu igrati sa Belgijankom Alison van Ujtvank.

Serena je pet puta osvajala Australijan open, ali posljednji put 2010. godine.

Druga igračica svijeta Marija Šarapova, šampionka iz 2008. godine, u prvom kolu sastaće se sa igračicom iz kvalifikacija.

Dvostruku pobjednicu Melburna (2012, 2013) na premijeri očekuje meč sa Amerikankom Sloan Stivens.

Najbolje srpske teniserke, Ana Ivanović i Jelena Janković u prvom kolu igraće se sa kvalifikantkinjom, odnosno Timeom Baščinski iz Švajcarske.

Ana, koja je postavljena za petu nositeljku, nalazi se u četvrtini žrijeba sa trećom igračicom svijeta, Rumunkom Simonom Halep.

Jelena Janković nalazi se u dijelu žreba koji predvodi Serena Vilijams sa kojom bi eventualno igrala u četvrtom kolu. Ako savlada Švajcarkinju na startu ide na veteranku Kimiko Date Krum.

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić neće igrati Ozi open, pošto je eliminisana u prvom kolu kvalifikacija od od Francuskinje Viržini Razano sa 2:0 (6:0, 6:4).

Kompletan žrijeb možete pronaći OVDJE

Bonus video: