Del Potro: Ovo je veliki trenutak za mene

0 komentar(a)
Del Potro, Foto: Beta-AP
Del Potro, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.01.2015. 14:03h

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro vratio se danas na teren poslije skoro godinu dana pauze, nakon čega je rekao da je to "veliki trenutak" u njegovoj karijeri.

Del Potro nije igrao od februara prošle godine zbog povrede zgloba, a danas je na turniru u Sidneju, gdje brani titulu, pobijedio Sergija Stahovskog u dva seta, 6:3, 7:6.

"Ovo je veliki trenutak za mene. Mislim da sam igrao dobro poslije 10 mjeseci pauze. Dobro sam servirao. Forhend mi i dalje radi. To su dobri znaci za budućnost. Moram da radim vrlo vrijedno na bekendu i na kretnji, ali mislim da je vrijeme da razmišljam o povratku i da uživam", rekao je Del Potro novinarima poslije meča.

Popularni "Delpo" je priznao da nije očekivao da pobijedi u prvom meču poslije povratka na teren, kao i da mu nije bilo lako tokom rehabilitacije.

"Proveo sam mnogo vremena kod kuće. Bilo je stvarno tužno. Da budem iskren, nisam očekivao pobjedu ovako rano u sezoni. Jako sam srećan, mnogo mi je drago je drago. Volio bih da podijelim ovu radost sa mnogim ljudima, ali oni su svi u Argentini. Nadam se da ćemo uskoro ponovo biti zajedno", rekao je Del Potro.

Argentinski reprezentativac trenutno je 338. na ATP listi, a u drugom kolu Sidneja igraće protiv Fabija Fonjinija. On je kazao da je zglob izdržao današnji meč i da će biti spreman za sjutrašnji duel.

"Trebalo je da bude u gorem stanju poslije tako intenzivnog meča. Vidjećemo večeras i možda sjutra ujutru, ali moj ljekar je tu. On mi daje mnogo samopouzdanja svakog dana, tako da i dalje pozitivno razmišljam i želim i dalje da igram tenis", rekao je Del Potro.

On je prošle godine u finalu Sidneja pobijedio Bernarda Tomića i osvojio svoju 18. ATP titulu.

Bonus video: