Ana Ivanović i Marija Šarapova u finalu Brizbejna

70 pregleda 0 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta/AP
Ana Ivanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.01.2015. 12:57h

Ana Ivanović i Marija Šarapova igraće u finalu WTA turnira u Brizbejnu - srpska teniserka je u polufinalu savladala 27-godišnju Amerikanku uzbekistanskog porijekla Varvaru Lepčenko sa 7:6 (7-2), 6:4.

Lepčenko je imala više vinera (35-23), ali je Ana napravila manje neiznuđenih grešaka (21-33). Ivanović je iskoristila tri od šest brejk prilika, a Lepčenko jednu više, ali iz 15 pokušaja. Obje suparnice su imale po dva asa.

"Ona je sjajna teniserka, to je danas i pokazala. Bilo je mnogo teških trenutaka, pogotovo u drugom setu kada sam mislila da je sve gotovo, da sam završila posao, a ispalo je da me čeka još mnogo, mnogo truda do uspjeha", istakla je Ana i onda otkrila šta joj je u ovom trenutku najvažnije:

"Sad idem u ledenu kupku, bar na 10 minuta. Nije bilo lako danas, ali ni juče - kada sam preokretom stigla do pobjede u četvrtfinalu, pa potom nisam mogla mnogo ni da spavam. Nadam se da ću se noćas dobro odmoriti kako bi bila spremna za finale", dodala je srpska teniserka.

Ulaskom u finale, srpska teniserka je osvojila 305 WTA bodova i ček na 104.014 dolara, a eventualnom pobJedom na turniru njen bankovni konto bio bi uvećan za 196.026 dolara, dok bi broj bodova na WTA listi bio veći za 470.

U svakom slučaju Ivanović je već popravila svoj plasman na WTA listi i od ponedjeljka bi ponovo trebalo da bude na 5. mjestu rang liste najboljih teniserki svijeta.

Ruskinja Šarapova je u drugom polufinalu savladala Ukrajinku Jelinu Svitolinu sa 6:1, 6:3, nakon 85 minuta igre.

Ani i Mariji će ovo finale, koje se igra u subotu od deset časova, biti 14. međusobni duel. Ruskinja trenutno vodi sa 9-4 u pobjedama.

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od milion dolara.

Bonus video: