Đoković rutinski protiv Lajovića, Nadal ispao u 1. kolu od Njemca Berera

1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.01.2015. 20:27h

Novak Đoković uspješno je otvorio ATP turniru u Dohi - srpski teniser je u prvom kolu rutinski savladao zemljaka Dušana Lajovića sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1, nakon samo sat igre u kojoj očekivano nije bilo neizvjesnosti.

Đoković je na uvjerljiv način najavio pravu formu za predstojeći prvi grend slem sezone, Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu.

Njegov naredni rival biće Ukrajinac Sergej Stakovski, koji je ranije danas takođe lako pobijedio Žabora Mohameda Ali Mutavu iz Katara sa 6:1, 6:1.

Stakovski zauzima 57. mjesto na ATP listi i poražen je u sva tri dosadašnja duela sa Đokovićem.

Srpski as u Dohi nastavlja takmičenje i u konkurenciji dublova pošto je u ponedjeljak, u tandemu sa zemljakom Filipom Krajinovićem, bio uspješan protiv para Žaziri (Tunis)/Ali Mutava (Katar) - 6:1, 6:4.

Za razliku od Đokovića, loše je startovao Rafael Nadal, koji je eliminisan već na startu, pošto je izgubio od Njemca Mihaela Berera sa 1:6, 6:3, 6:4.

Nadal je pretrpio šokantan poraz, jer je prvi set dobio ubjedljivo, podsjetivši na najbolje dane.

U nastavku mu je, međutim, sasvim popustila koncentracija, ali je i Berer zaigrao veoma dobro, pa je režirao senzacionalan preokret nakon nešto manje od dva sata borbe.

Njemački teniser, trenutno, 127. na ATP listi, prošao je u glavni žrijeb poslije kvalifikacija, a u osmini finala igraće protiv Hrvata Ivana Dodiga.

Turnir u Dohi igra se za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara.

Bonus video: