Nišikori bolji od Ferera, za polufinale navija za Federera

0 komentar(a)
Kei Nišikori, Foto: Beta/AP
Kei Nišikori, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.11.2014. 16:32h

Kei Nišikori je stigao na korak od polufinala ATP finala u Londonu - japanski teniser je u posljednjem meču grupe B savladao Španca Davida Ferera sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:1.

Nišikori je upisao drugu pobjedu u grupi, a neočekivano je igrao protiv Ferera pošto se dva sata prije meča, zbog povrede koljena, povukao Miloš Raonić, koji je trebao biti rival Nišikoriju.

Nakon izgubljenog prvog seta (u kojem je prvi napravio brejk za 4:3), Nišikori se uspio vratiti u meč i na kraju je slavio zasluženo, dominirajući posebno u trećem, odlučujućem setu.

Japanac je na kraju imao mnogo više vinera od protivnika (41-14), ali i više neiznuđenih grešaka (37-19). Upisao je dva asa više (4-2), iskoristio pet od devet brejk prilika na meču, za razliku od Ferera, koji je uzeo dva brejka iz devet prilika.

Sve će u ovoj grupi biti poznato nakon večerašnjeg duela između Rodžera Federera i Endija Mareja, koji počinje u 21 čas. Osvojen set Ferera svakako je Federera već odevo u polufinale, bez obzira na epilog meča sa Marejem.

Fedeks je izjednačio rekord Ivana Lendla od 12 nastupa u polufinalu završnog turnira.

Nišikorija u polufinale ne vodi samo pobjeda Mareja u dva seta, što znači da mu je za prolaz među četiri najbolja dovoljan i jedan osvojen set Federera.

Ukoliko Škot pobijedi Federera u dva seta, Nišikori ispada, a Marej će biti prvi u grupi. U svakom drugom scenariju (pobjeda Mareja u tri seta ili pobjeda Federera), dalje idu Federer kao prvi i Nišikori kao drugi.

Ferer je, svakako, završio nastup, jer je prije njega i Raonić upisao dva poraza.

Bonus video: