Nadal o Đokoviću: Kada igra najbolje što može, teško ga je pobijediti

Sjutrašnji duel u Melburnu biće 53. međusobni dvojice tenisera. Đoković vodi sa 27:25
1647 pregleda 0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters

Španski teniser, Rafael Nadal kazao je da ga mečevi sa Novakom Đokovićem primorali da bude bolji igrač.

Nadal i Đoković će sjutra od 9:30 časova po srednjeevropskom vremenu igrati u finalu Australijan opena.

Đoković i Nadal već jednom su igrali u finalu turnira u Melburnu - u epskom meču 2012. godine, koji je trajao pet sati i 53 minuta slavio je Novak Đoković.

Sjutrašnji duel u Melburnu biće 53. međusobni dvojice tenisera. Đoković vodi sa 27:25.

"Mogu da kažem da sam uživao u rivalstvima i sa Novakom i sa Rodžerom. Osjećam se srećnim zbog toga jer su me i jedan i drugi primorali da budem bolji igrač. Istovremeno, karijeru sam proveo igrajući sa dvojicom najboljih igrača u istoriji, vjerovatno uz mene, Rod Lejvara... To je vrlo zahtjevno. Posebni su bili svi momenti koje sam sa Novakom podijelio na terenu, biće ovo još jedna epizoda. Bez rivala za koje osjećate da su u pojedinim momentima bolji od vas, kao što su za mene Novak, Rodžer, nekada i Endi, bez njih nema napretka. Kada su vam protivnici takvi, lakše vam je i da shvatite na čemu treba da radite", iskren je Nadal.

On je pohvalno govorio o Đokoviću.

"Kada igra najbolje što može, vrlo ga je teško pobijediti. Kada sam ja na najvišem nivo, onda sam vrlo težak rival. Zavisi i od podloge, takođe. Biće težak meč, kao što je i uvijek protiv Novaka. Moraću da budem maksimalno spreman. Ipak, vrlo sam motivisan kada igram protiv takvog igrača, momka koji je prvi na svijetu i koji je toliko dobar. Uzbuđen sam", kazao je Nadal.

Španac je u karijeri osvojio 17 Gren slemova, dok Đoković ima 14.

Bonus video: