Đoković: Biće teško, ali vjerujem u odbranu titule

1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2014. 13:54h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da će svaki meč na završnom Masters turniru u Londonu biti veoma težak, ali da vjeruje u odbranu titule.

Srpski teniser je pobijedio u dvorani na 27 uzastopnih mečeva i to mu daje veliku dozu samopouzdanja da će treći put uzastopno osvojiti London.

"Protekle dvije godine osvajao sam turnir u Londonu i imam razlog da vjerujem da ću isto učiniti i ove. Ovo je posljednji turnir u sezoni, igraju najboljih osam igrača na svijetu i po tome je jedinstven. Svaki meč u grupi je kao da igrate finale ili polufinale grend slema", rekao je Đoković, a prenosi sajt Vimbldon.

Posljednji igrač koji je tri puta zaredom osvajao završni Masters turnir je Čeh Ivan Lendl, u periodu od 1985. do 1987. godine.

"Osjećam se sjajno i nalazim se u dobroj formi. Nakon osvajanja Vimbldona bio sam emotivno ispražnjen i teško mi je bilo da se vratim na pobjednički put. Turnir u Londonu je kruna svakog tenisera", zaključio je Đoković.

Đoković će igrati u A grupi u Londonu sa Hrvatom Marinom Čilićem, Čehom Tomašom Bedihom i Stanislasom Vavrinkom iz Švajcarske.

Prvi meč Đoković se sastaje sa Čilićem u ponedjeljak 10. novembra.

Bonus video: