Đoković i Raonić za titulu

0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2014. 17:35h

Novak Đoković braniće titulu na Mastersu u Parizu protiv Miloša Raonića, na zadovoljstvo ljubitelja tenisa na našim prostorima.

Đoković je u polufinalu ekspresno, za 61 minut, porazio Japanca Keija Nišikorija sa 6:2, 6:3 i izjednačio rezultat na 2:2 u pobjedama u međusobnim duelima.

"Ovo je bio dobar meč. Nisam izgubio set do finala, osjećam se svježe i motivisano za finale. Kei nije servirao kako umije, možda je bio umoran od sinoćnjeg meča. Uprkos tome, igrao sam dobro i koncentrisano, izuzetno dobro sam servirao u važnim trenucima i to me ohrabruje pred sjutrašnji duel", rekao je Đoković poslije meča.

Srpski teniser je, jednostavno, dominirao, osvojio je 81 posto poena nakon prvog, a 50 posto poena nakon drugog servisa. Imao je 11 vinera više od protivnika (20-9), i manje neiznuđenih grešaka (14-23).

Đoković je četiri puta oduzeo servis protivniku, iz sedam prilika, dok je Nišikori uspio samo jednom, u drugom setu, a propustio je još tri prilike.

Najzad, prvi reker svijeta je imao i više aseva (8-1).

"Zaista je teško igrati protiv Novaka. On ne promašuje, a istovremeno je dobar na osnovnoj liniji. Uzbuđen sam što ću igrati u Londonu, prvi put u karijeri. Biće mnogo tenzije, možda ću biti nervozan u prvom meču, ali pokušaću da uživam", rekao je Nišikori.

Dan nakon što je obezbijedio plasman na završni turnir u Londonu, Miloš Raonić se plasirao i u finale Mastersa u Parizu - Kanađanin crnogorskog porijekla je u polufinalu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 3:6, 7:5, poslije nešto više od dva sata igre.

Raoniću će to biti 13. ATP finale u karijeri, a do sada ima skor od po šest pobjeda i poraza.

Raonić, međutim, do sada nijednom nije pobijedio Đokovića u prethodna tri duela, jednom u Dejvis kupu, te u polufinalu Rima i četvrtfinalu Rolan Garosa.

"Impresioniran sam Raonićem. On je jedan od najboljih servera. Ne promašuje mnogo, a loptica kod njegovog drugog servisa visoko skače. Ima dobro kretanje za igrača njegove visine. Popravio je igru na osnovnoj liniji i sada je kompletan igrač", rekao je Đoković.

"Ovo su najbolji rezultati u njegovoj karijeri, a u meč ulazi poslije pobjeda protiv (Rodžera) Federera i (Tomaša) Berdiha i siguran sam da je veoma motivisan da sjutra pobijedi. On je jedan od najboljih servera i jedna od ključnih stvari biće da mu vraćam servise u teren i nateram ga da igra", dodao je Đoković.

Đoković će pokušati da osvoji 20. titulu na turnirima iz Masters serije, a svoju treću u Parizu. Prethodno je osvajao trofej 2009. i 2013. godine.

Bonus video: